Menü

Hírek

Atlétika, te csodás!

Bár már három hetünk volt felocsúdni az idei atlétikai világbajnokság történéseiből, még mindig alig térünk magunkhoz hazánk eddigi legnagyobb sporteseményének élményeitől. A Team services csapat munkájának bemutatása után mostani cikkünkben más területeknek adjuk át a stafétabotot.

Aki ismeri Deák Krisztát tudja, hogy az egyik legnagyobb szenvedélye az atlétika, gyerekkora óta a sportág közelében volt édesapjának köszönhetően. A világbajnokság szervezésében már a nulladik pillanattól részt vett, így közel 3 évig dolgozott média és brodcast szolgáltatási igazgatóként. „Már 2017-ben Londonban is kint voltam a Future Organisers program keretében az ottani atlétikai vb-n, ahol az első perctől az utolsóig részt vettem az előadásokon, beszélgetéseken, annyira érdekelt ez az izgalmas világ. Aztán két évvel később Dohában ismét tanulhattunk, de ott egy teljesen más vb-t láthattunk magunk előtt. A budapesti világbajnokság pályázatának bemutatásakor pedig már én beszéltem a média és a broadcast területről, végül a tényleges munkát pedig 2021 januárjában kezdtük meg.”

Bár Kriszta már megannyi eseményt csinált végig, az atlétikát nem véletlenül hívják a sportok királynőjének, ez a rendezvény megannyi kiemelkedő élményt tartogatott számára. „Egy időben, egy helyszínen négy-öt versenyszám zajlik egyszerre, ami rendkívül feszített tempót jelent a szervezők számára. A nézők részéről az egyik legnagyobb előny, hogy a szabályok könnyen érthetőek, ráadásul a világ minden országában űzik a sportágat, az idei vb-n több, mint kétszáz ország képviseltette magát. A csapatunk feladata a tévé közvetítéshez szükséges munkakörülmények kialakítása, a jogtulajdonos tévétársaságok stábjainak kiszolgálása és a média képviselőinek a megfelelő munkakörülmények megteremtése volt, majd mindennek segítése, lebonyolítása. Hihetetlenül jó érzés volt, hogy a kollégáimmal mekkora összhang volt közöttünk, amit a nemzetközi szövetség és a közvetítésért felelős World Athletics Production is dicsérő szavakkal jutalmazott, velük is kifejezetten gördülékenyen ment a közös munka. Nem is kérdés, hogy ennyi pozitív élmény után bármikor még egyszer nekikezdenék az egész folyamatnak. Látni azt, hogy a családom, az édesapám által alapított egyesület atlétái, a barátaim mind-mind olyan csodát láttak, amihez én is hozzájárulhattam, felbecsülhetetlen érzés.”

Kriszta mellett Nagy Szabi és Trinyik Flóra is a média és broadcast területén dolgozott. Szabi a Hősök terén és a stadionban erősítette a mixed zone csapatát, míg Flóra a fotósok központjában válaszolt a felmerülő kérdésekre. „Nagyon örültem, hogy mindkét helyszínen kipróbálhattam magam. Bár ez egy teljesen új terület volt, jó volt, hogy tudtam támaszkodni a Sport-Önkéntnél szerzett tapasztalataimra, főleg az önkéntesekkel való kommunikációban. A normál műszakokon felül igyekeztem minél jobban beleásni magam más részterületekbe is, hiszen szeretnék a jövőben ebbe az irányba mozdulni, így mindenképpen hasznos tapasztalatokat szereztem.” – mesélte Szabi.

Flóra számára nem volt újdonság az infopult, ám az igen, hogy mekkora létszámot képviseltek a fotósok. „Nemhogy háromszáz fotóssal nem találkoztam még egy eseményen, általában összesen nincsenek ennyien a média képviselői. A legnagyobb kihívás talán az volt, hogy ezen a rendezvényen először már rutinos tagja voltam a médiacsapatnak, így volt olyan társam, aki egyfajta mentorként tekintett rám. Jó érzés volt azokkal az emberekkel újra együtt dolgozni, akiket már évek óta ismerek, ráadásul az új arcokkal is hamar megtaláltuk a közös hangot. Látni, hogy a feszített tempóban majdnem minden fotósnak volt hozzánk egy-két jó szava megmutatta, hogy egy ekkora rendezvényen is megmaradunk embereknek, akik egymásért, egymással dolgoznak.”

Kíváncsi vagy, hol találkozhattál még koordinátorainkkal? Következő cikkünkből ez is kiderül!

Atlétika, te csodás!