Menü

Hírek

Sport-Önkéntesek más szerepben – az atlétikai világbajnokságon jártak koordinátoraink

Néhány napja ért véget a budapesti atlétikai világbajnokság, melyen koordinátoraink ezúttal más-más szerepkörökben tűntek fel, kimozdulva ezzel komfortzónájukból, hasznos tapasztalatokat szerezve a jövő sporteseményeihez. Cikkünkben a Team services csapat tagjainak élményeiről mesélünk nektek.

Tolnay Barnabás a szervezőbizottság részéről felelt a Team services divízióért, amelyben legtöbb koordinátorunk tevékenykedett, önkénteseink egy kicsiny csapatával együtt. „A Team services gyakorlatilag a nevezés kezdetétől a hazautazásig kísérte végig a sportolókat, és a csapatukat az egész eseményen. Komplex terület volt, hiszen rengeteg információ rajtunk keresztül jutott el az esemény legfontosabb szereplőiig, így sokat kellett együttműködni pl. a szállás, a transzfer vagy éppen a ceremóniák helyi koordinátoraival.”

A Team services csapat szakaszosan kezdte meg a munkát, a legtöbben csak az esemény idejére csatlakoztak be. „Én két és fél évig dolgoztam ezen a projekten, az adminisztratív részektől 2023 márciusára jutottunk el a bejárásokig. Ekkortájt merült fel a harmincnégy fős csapat kialakításának terve is, Deák Krisztina pedig segített a toborzásban. A Sport-Önként koordinátorainak jelenléte sok szempontból volt könnyebbség, hiszen összeszokott csapatról beszélünk, akik sokszor félszavakból is értik egymást. Természetesen vezetői szempontból ez nagy kihívás is volt számomra, hiszen kissé kívülállóként kellett a csapat részévé válnom.” – mesélte Barna a közös munkáról.

Koordinátoraink közül Nótár Nóri került leghamarabb az esemény konkrét munkálatainak közelébe, az előkészítő folyamatok már április közepén megkezdődtek. „Furcsa volt, hogy ezúttal nem önkéntesekkel dolgoztam együtt, hanem olyan csapatot irányítottam, ahol mindenki fizetést is kapott a munkájáért, sokkal nagyobb felelősséget ruházhattam át rájuk. Barna irányítása alatt leginkább a beosztás kapcsán segítettem, de rengeteg részfolyamatba is belefolytam, így olyan területeknek is láttam a szervezői munkáját, amikre eddig kevesebb figyelem jutott. Augusztus elejétől kezdve egyre inkább a folyamatok kialakítása és a kommunikációs csatornák létrehozása volt a feladat, hogy a csapat minél gördülékenyebben tudjon működni.”

A csapattagokból csupa csillogó szemű ember közül nagyon nehéz volt interjúalanyt választani, végül Dél Lacira esett a választás. „A melegítőpályán, az edzéshelyszíneken, a hotelekben és a reptéren is jelen voltunk, információs pontokat üzemeltetve, néhol önállóan, más helyeken különféle területekkel kiegészülve. A legnagyobb nehézség talán az volt, hogy a komplexitás miatt gyakorlatilag az egész rendezvény hátterét át kellett látnunk, hogy pontosan tudjunk válaszolni a felmerülő kérdésekre. A kedvenc feladatom a ceremóniák előtti „érmesvadászat” volt. Hatalmas élmény volt azokat a sportolókat összeterelni a ceremóniák előtt, akiket előző este még a képernyőkön néztünk.”

A Team services mellett természetesen más területeken is találkozhattatok koordinátorainkkal, erről következő cikkeinkben olvashattok.

Sport-Önkéntesek más szerepben – az atlétikai világbajnokságon jártak koordinátoraink