Menü

Hírek

Visszatért Budapestre az Úszó Világkupa

Egy év kihagyás után ismét Budapestet választotta az immár World Aquatics néven futó nemzetközi szövetség az Úszó Világkupa-sorozat egyik állomásának, idén itt ért véget a háromfordulós verseny. Berlin és Athén küzdelmeit követően, világklasszis úszók ugrottak a vízbe, legjobbjaink, az önkéntesek pedig ismét kiváló teljesítményt nyújtottak a medencében és a parton egyaránt.

„Az elmúlt évek tapasztalatai alapján is kijelenthetjük, hogy az önkéntesek körében az egyik legnépszerűbb sportág az úszás. Ebből adódóan nem is csodálkoztunk, hogy hatalmas túljelentkezés volt a végül 100 főből álló csapatba, amelyben a már rutinos emberek mellett próbáltunk minél több lehetőséget adni az újoncoknak is. Első önkénteseink hétfőn álltak munkába a reptéren, ezután pedig az edzés-, majd a versenynapok programjába csatlakoztak be egyre többen, a versenylebonyolítás, a hotel infopult, az akkreditáció vagy éppen a média területén tevékenykedve.” – foglalta össze Csábi Bence, az esemény vezető koordinátora.

Szombaton önkénteseink páratlan lehetőséget kaptak, hiszen négyen bekerültek a Sport-Önként váltójába, és a Magyar Úszó Szövetség partnereinek rendezett futamban az előkelő ötödik helyen végeztek. Németh Karesz nem először volt ilyen szerepkörben, két évvel ezelőtt szintén medencébe ugrott már egyesületünk színeiben. „Mindig hatalmas élmény és megtiszteltetés a csapat tagjának lenni, főleg úgy, hogy ennyi embert képviselhetünk. Bár az idei időeredmény elmaradt a 2021-estől, az együtt versenyzés öröméért mindenképpen megérte a fáradtságot. Évek óta vagyok a Sport-Önként csapatának tagja, egyre jobban ismerem már a sportágakat és jó érzés, hogy példát tudok mutatni a nálam kisebb rutinnal rendelkezőknek.”

Csonka Lili szintén sokadik alkalommal vett részt Úszó Világkupán, az ő szívében is különleges helyet foglal el a sportág. „Az önkéntesként szerzett élményeim között ez a váltó biztosan kitüntetett helyet fog elfoglalni. Örömmel tölt el, hogy a Sport-Önként keretein belül ilyen lehetőségekhez jutunk, abban a medencében versenyezhetünk, ahol a példaképeink is úsznak.”

A négyfős különítmény idén először nemzetközi színezetet öltött, hiszen koreai önkéntesünk, Stephanie is fejest ugrott a Duna Aréna ötvenesébe. „Korábbi élsportolóként is különleges volt számomra ez a futam, hiszen 2017-ben is itt versenyezhettem, akkor még koreai színekben. Az a profizmus, amit itt láttam a koordinátoroktól és a rutinos önkéntesektől, teljesen lenyűgözött, egy percig nem kételkedtem abban, hogy minden feladatot meg tudunk oldani.”

Váltónk negyedik tagja, Szabó Levi a tavalyi vizes világbajnokságon csatlakozott hozzánk először, akkor még a vízilabda és a szinkronúszás küzdelmeinek lebonyolításában segédkezett. Az elmúlt egy évben viszont alig volt olyan eseményünk, amin ne lett volna jelen. „Már az első rendezvény után eljutottam arra a szintre, hogy sportágtól függetlenül szeretnék részt venni a munkában. A tapasztalatszerzés mellett jó érzés a közösséghez is tartozni, rengeteg barátot szereztem az elmúlt hónapokban, akikkel sokszor együtt jelentkezünk, utazunk a versenyek helyszínére.”

Bár az Úszó Világkupa már véget ért, még több eseményt tartogat az év, melyekre itt tudtok jelentkezni!

Visszatért Budapestre az Úszó Világkupa