Menü

Hírek

Sport-Önként pólóban – Gombkötő Vica

Koordinátoraink az eseményeken kívül civil munkájukban is helyt állnak, ez pedig sok esetben szintén a sport területét  jelenti. De vajon mi történik akkor, ha a szervezőbizottság egy tagja egyben a Sport-Önként munkatársa is? Ehhez kapcsolódó élményeiről kérdeztük Gombkötő Vica koordinátorunkat, aki a Magyar Kézilabda Szövetségnél dolgozik.

„Az önkénteskedés a 2014-es vízilabda Európa-bajnokság óta az életem része, a Sport-Önként munkájában pedig már a kezdetektől részt vettem. Egy-egy ilyen eseményen rengeteg emberrel találkozunk, dolgozunk együtt, sok esetben már régi ismerősökként köszöntjük egymást a szervezőkkel és az önkéntesekkel egyaránt.  Én a 2018-as junior kézilabda világbajnokság után kerültem a Magyar Kézilabda Szövetséghez, köszönhetően a közös munka során kialakult jó szakmai kapcsolatnak.” – mesélte Vica a kezdetekről.

A kézilabda az egyik legnépszerűbb sportág önkénteseink között, a szövetség és egyesületünk közötti jó viszony pedig lehetőséget is nyújt az eseményeken való munkára. Vica ilyenkor egy teljesen másik szerepkörben van jelen, ami kettős érzéseket ébreszt benne. „A koordinátortársakkal dolgozni egyrészt nagyon nagy könnyebbség, hiszen ismerem a rendszert, tudom, mi a megoldható, hol lehet rugalmasabbnak lenni. Ráadásul szakmailag is nagy a bizalom köztünk, más eseményeken egy csapatként dolgozunk, ismerjük egymás munkamorálját. Másrészt viszont oda kell figyelnem, hogy én akkor éppen milyen feladatkörben vagyok és az alapján kell a döntéseket is meghoznom.”

Az eltelt évek tapasztalatai bebizonyították Vicának, hogy a döntés, hogy az MKSZ-nél dolgozzon, szakmailag az egyik legjobb dolog, ami történhetett vele. „Eleinte a Sport-Önkéntnél szerzett tapasztalataimat hasznosítottam a szövetségi munkám során, az emberekkel való kommunikáció, a projektszemlélet az egyesületnél fejlődött nálam hatalmasat. Az elmúlt években aztán sok esetben ez az irány megfordult, a kézilabda-rendezvényeken szerzett tudást és kapcsolatokat tudom alkalmazni, amikor az önkéntesekkel dolgozom együtt. Mindenesetre az biztos, hogy jó érzés mindkét oldalt látni, egyre többet tapasztalni mindkét területen.”

Kézilabdás eseményeink mellett sok más sportág küzdelmeinek is részese lehetsz, aktuális eseményeinkre itt tudsz jelentkezni.

Sport-Önként pólóban – Gombkötő Vica