Menü

Hírek

Vízilabdával zártuk, kézilabdával kezdtük az évet

Az óév bővelkedett mind kézilabda-, mind vízilabdamérkőzésekben a Sport-Önként életében, így ennél jobb lezárást és évnyitást keresve sem találhattunk volna önkénteseink számára, akik közül sokan mindkét rendezvény lebonyolítását segítették. Koordinátorainknak különösen nehéz dolga volt, rengeteg jelentkező közül kellett kiválasztani a végleges csapatot.

„Mindkét hétvégén 10-12 fővel vágtunk neki a vízilabda Magyar Kupa döntőjének. Rutinos és első alkalommal érkező önkéntesek is segítették a szervezők munkáját a versenylebonyolítás, a média, valamint a szurkolói beléptetés területén. Szerencsére jó volt az egyensúly a tapasztalat és az új lendület között, így méltó lezárása lehetett ez az évnek.” – foglalta össze koordinátorunk, Tóth Noémi, aki Csábi Bencével a női Magyar Kupa döntőjén dolgozott, míg Nótár Nóri és Szilágyi Anna a férfiak tornájának segítőit fogták össze.

Nóri számára pedig az évzárás mellett az évkezdet is a Sport-Önkénttel kapcsolódott össze, Szalóky Boldival ketten vezényelték le a férfi kézilabda-válogatott szlovénok elleni felkészülési mérkőzésének önkéntesfeladatait. „20-21 önkéntes volt a csapatban, az új helyszín, a Kanizsa Aréna ellenére minden gördülékenyen ment, könnyen eligazodtunk a csarnokban a szervezők segítségének köszönhetően. Teltházas volt az esemény, így a szokásosnál is több feladatunk volt, de azért a második félidőbe mindenkinek volt lehetősége bepillantást nyerni. Az önkéntesek a versenylebonyolítás, média, VIP és szurkolói területeken bizonyíthatták rátermettségüket.”

Nóri mellett több önkéntesünk, köztük Zámbóné Margó is lelkes tagja volt a csapatnak mind a decemberi, mind a januári rendezvényen. „2021-ben a buborékban megrendezett vizes Európa-bajnokság volt az első eseményem a Sport-Önkénttel, azóta pedig mindig jelentkezem, ha adódik rá lehetőség. Jó érzés ehhez a közösséghez tartozni, új embereket megismerni, meg persze sportolókkal találkozni. Bár az én szívem csücske a szinkronúszás marad, azért minden rendezvénynek megvan a maga varázsa. A kézilabdán külön öröm volt számomra, hogy együtt utaztunk Nagykanizsára, volt időnk beszélgetni egymással, ezzel is könnyítve a közös munkát. A vízilabda nagy szerepet kapott 2022-ben az én életemben is, remélem, ez idén sem lesz másként.”

Férfi kézilabdázóinknak nemrég elkezdődött a lengyel-svéd közös rendezésű világbajnokság, mely az első nagyobb nemzetközi esemény a tavalyi hazai rendezésű Európa-bajnokság után. Szurkoljunk együtt a magyar válogatottnak!

Vízilabdával zártuk, kézilabdával kezdtük az évet