Menü

Események

Buboréklét - vizes Európa-bajnokság Budapesten

2021. május 10-23. között Budapest ad otthon a vizes Európa-bajnokságnak, amely egyben olimpiai kvalifikációs verseny is. A kontinens szinkronúszói, műugrói, nyíltvízi úszói és medencés úszói mérik össze tudásukat a Duna arénában és a Lupa-tavon. Az eseményt buborékban bonyolítják le a szervezők, szinte minden önkéntesnek is be kell költöznie a buborékba. Az eseményre csak olyan önkéntes jelentkezhet, aki 2021. április 30-ig betölti a 18. életévét.

A buborékban a verseny és edzéshelyszínek, illetve azok a szállodák vannak, amelyekben a sportolók, illetve az esemény részvevői laknak, akik rendszeres tesztelésen esnek át. A buborékot elhagyni az esemény alatt, illetve az önkéntes által vállalt időszakban nem lehet. A helyszínek között hivatalos transzfert biztosítanak a szervezők. Ez azt jelenti, hogy aki vállalja, hogy az önkéntescsapat tagja lesz egyben azt is vállalja, hogy beköltözik a hotelbe, ahol ellátást kap, és a kiköltözéséig csak a hotel és a versenyhelyszín között mozoghat, valamint folyamatosan tesztelik.  

MIELŐTT JELENTKEZEL, FIGYELMESEN OLVASD VÉGIG EZT A TÁJÉKOZTATÓT, MÉG HA HOSSZÚNAK IS TALÁLOD, ÉS CSAK AKKOR ADD BE A JELENTKEZÉSEDET, HA EZEKKEL A FELTÉTELEKKEL VÁLLALOD A RÉSZVÉTELT! (Kiskapuk nincsenek, egy napra ki kell mennem, ezt el kell intéznem…stb. nem megoldható.)

 

Az esemény időpontja:

2021. május 10-23.

sportági bontásban:

szinkronúszás – május 10-15.

műugrás – május 10-16.

nyíltvízi úszás – május 12-16.

úszás – május 17-23.

 

Önkéntesmunka teljes időtartama (pozíciónként változik, hogy melyik területen mettől meddig kell dolgozni, a sportági bontás segít informálódni): 

2021. május 6-24. 

A jelentkezőnek minimum egy sportág eseményeit végig kell dolgoznia, és a buborékban kell töltenie az adott időszakot. Ha valaki a teljes eseményt vállalja természetesen az is megoldható és szeretettel várjuk, a végső elbírálásnál pedig előnyt élvez!

A bentlakás miatt ezúttal nem műszakokban dolgoznak az önkéntesek, hanem teljes napokat, amelyek során a délelőtti és délutáni program között pihenőidőt biztosítanak a szervezők. A jelentkezésnél mégis kérjük, hogy jelöljétek be, hogy hány órától hány óráig tudtok dolgozni, mert biztosan lesz olyan nap, amikor részben számítunk rátok, illetve amikor akár nektek van pl. online meetingetek és megpróbálnánk ebben segíteni benneteket. Garantálni azonban NEM tudjuk, hogy valóban sikerül-e, és részt tudtok venni minden online elfoglaltságotokon!

 

Önkéntes pozíciók és beköltözés:

Minden önkéntesnek be kell költöznie a szervezők által biztosított szállodába, ahol étkezési lehetőséget is biztosítanak a szervezők (Boltba csokiért kimenni nem lehet!). Az elszállásolás 2 ágyas szobákban lesz. Ha valakivel együtt jelentkeztek a megjegyzés részben tüntessétek fel, hogy kivel szeretnétek egy szobába kerülni és igyekszünk ezt figyelembe venni, amennyiben megoldható.

KÉT TERÜLETEN „BEJÁRÓS” ÖNKÉNTES VÉGZI A MUNKÁT. Ez a rendszerben az újságírók és prezentáció, illetve logisztika, reptér néven fut. Ha erre a pozícióra jelentkeztek, akkor nem kell beköltöznötök, de tesztelésen nektek is részt kell vennetek.

A speciális pozícióknál a sportágakat is feltüntettük, így célirányosan tudtok adott sportágra jelentkezni. Ahol nincs sportági megnevezés, ott több sportág résztvevőivel is találkozhattok.

Az angol nyelvtudás több pozícióban elvárás.

 

Tesztelés:

Mielőtt valaki beköltözik a buborékba egy negatív PCR-teszt eredménnyel kell rendelkeznie, majd a hotelba érkezéskor egy újabb teszten esik át, amelynek az eredményét a szobában kell megvárni. Esti mintavétel esetén másnap reggelre várható eredmény. A szobát addig elhagyni nem lehet. Negatív eredmény esetén kezdhető el a munkavégzés. Pozitív eredmény esetén az esemény egészségügyi vezetői a protokoll szerint járnak el és elkülönítik a mintaadót.

Mindez azt jelenti, hogy ha például valaki május 10-én dolgozik először, akkor május 9-én délután/este kell beköltöznie a hotelbe. Miután május 8-án (vagy 7-én, szervezés alatt) megjelent Budapesten egy szűrőponton, és ott negatív tesztet produkált.  

ÚGY JELENTKEZZ, HOGY AZ ELSŐ MEGADOTT NAPOD AZ ELSŐ MUNKANAPOD LEGYEN!!! BEKÖLTÖZÉS ELŐTTE VALÓ ESTE LESZ.

 

A szervezők az önkénteseknek ruházatot, étkezést, szállást (kivéve bejárósok) biztosítanak, utazási térítést azonban NEM.    

 

Közösségi szolgálatot és szakmai gyakorlatot igazolunk.

 

Határidő: 2021. április 18., 23:00

A jelentkezéseket a határidő lejárta után bíráljuk el.

 

Kérjük, hogy jelentkezéskor jól gondold át, hogy valóban tudod-e vállalni az eseményen való részvételt ezekkel a feltételekkel, és ennek a felelősségnek tudatában hozd meg döntésedet! Az idő rövidsége miatt ezzel segíted a szervezők és önkéntestársaid munkáját is. Ha mégis valami közbejön, és nem tudsz eljönni, akkor minden esetben minél gyorsabban értesíts bennünket, hogy egy másik önkéntesnek adhassunk lehetőséget, és pótolhassunk téged.

Buboréklét - vizes Európa-bajnokság Budapesten

Időpont:

2021. május 10 - 23.

Helyszín:

Duna Aréna

Lupa-tó

Jelentkezési feltétel:

2021. április 30-ig töltsd be a 18. életévedet. 

Előny:

- rendelkezésre állás az esemény teljes időtartama alatt

- nyelvtudás: angol nyelv

Jelentkezési határidő:

2021. április 18., vasárnap 23:00

A jelentkezéseket a határidő lejárta után bíráljuk el!

Események és időpontok:

2021. május 06., csütörtök, -3. nap - érkezések, előkészületek

2021. május 07., péntek, -2. nap - érkezések, előkészületek, edzések

2021. május 08., szombat, -1. nap - érkezések, előkészületek, edzések

2021. május 09., vasárnap, 0. nap - érkezések, előkészületek, edzések

2021. május 10., hétfő, 1. nap - versenynap

2021. május 11., kedd, 2. nap - versenynap

2021. május 12., szerda, 3. nap - versenynap

2021. május 13., csütörtök, 4. nap - versenynap

2021. május 14., péntek, 5. nap - versenynap

2021. május 15., szombat, 6. nap - versenynap

2021. május 16., vasárnap, 7. nap - versenynap

2021. május 17., hétfő, 8. nap - versenynap

2021. május 18., kedd, 9. nap - versenynap

2021. május 19., szerda, 10. nap - versenynap

2021. május 20., csütörtök, 11. nap - versenynap

2021. május 21., péntek, 12. nap - versenynap

2021. május 22., szombat, 13. nap - versenynap

2021. május 23., vasárnap, 14. nap - versenynap

2021. május 24., hétfő, 15. nap - elutazások

Jelentkezési módja:

Regisztrálj az oldalunkon, töltsd ki az adatlapod, majd jelentkezz az eseményre az események fül alatt és legyél önkéntes!