Menü

Rólunk

Rólunk

Önkéntesek nélkül nincs jó rendezvény. Önkénteskultúra nélkül nincs jó önkéntes.

A Sport-Önként Egyesület feltett szándéka a magyarországi önkénteskultúra alakítása, fejlesztése, javítása. Az egyesület vezetői hisznek abban, hogy az újra és újra visszatérő önkéntesekkel remek hangulatú, jól működő, egymást segítő közösséget alakíthatnak ki, amely javíthatja az emberi kapcsolatokat, hidakat képezhet generációk között. Ráadásul ezek a közösségek egyre nagyobb rendezvényszervezői tudást, tapasztalatot halmaznak fel, így csapatként működve, sokkal nagyobb segítségére lehetnek a versenyek szervezőinek is. 

Sokan azt mondják: ingyen dolgozni? Dehogy! Az önkéntesek pedig azt mondják: élményért dolgozni? Igen!

Felejthetetlen pillanatok, örök barátságok, kölcsönös tudáscserék tárháza az egy-egy világversenyen, eseményen munkával töltött idő. Emberek, akik önkéntes pólóba bújva különböző tudást, tapasztalatot, érzelemvilágot, közösségi viselkedési formát hoznak, majd egyesítenek egy közös cél érdekében.

Egyetemistákat, főiskolásokat, nyugdíjasokat, mérnököket, ügyvédeket, marketing és kommunikációs szakembereket, tanárokat, edzőket, vállalkozókat, vendéglátásban dolgozókat, utazókat, középiskolai diákokat, újságírókat, gyakornokokat, orvosokat, nővéreket, biztosítósokat, bankosokat, rendezvényszervezőket és még sok mindenki mást rejtenek a formaruhák. Elsőre mások mégis valamiben egyformák. Ott van bennük a vágy, hogy munkájukkal segítsenek. Miközben maguk is gazdagodnak élményekkel, tudással, lehetőségekkel, kapcsolatokkal.

Az önkéntesek alkotják az események résztvevőinek legnagyobb csapatát. A humánerőforrás legnagyobb részét képezik, akik képesek akár hegyeket megmozgatni, ha motiváltak, elismertek és lelkesek. A motivációjuk egyéni, céljuk közös.

Egy-egy rendezvényen az önkéntesek találkozási pontokat képeznek a szervezők, a sportolók és a szurkolók között.

Ha a Sport-Önkénthez jelentkezel önkéntesnek, munkád során megismerheted egy sportesemény lebonyolításának hátterét, beláthatsz a kulisszák mögé, kipróbálhatod magad több területen, hasznosan tapasztalatokat szerezhetsz, és érdekes embereket ismerhetsz meg.

A Sport-Önként önkéntes-regisztrációjával lehetőséged nyílik minden eseményükre jelentkezni, és a lehetőségekről automatikusan értesülni. Nem kell újra és újra jelentkezési lapokat kitöltened, a regisztrációd megkönnyíti a jelentkezésedet. Több területen kipróbálhatod magad, fokozatosan léphetsz előre, és nem utolsó sorban egy közösség tagjává válhatsz.

Ha valamelyik esemény nem esik az érdeklődési körödbe, egyszerűen ne foglalkozz vele, de aki kisebb rendezvényekre is szívesen jön, előnyt élvez egy-egy nagyobb világverseny csapatának kialakításánál.

Amire biztosan számíthatsz, ha velünk dolgozol: vidám társaság, jó hangulat, új kihívások és természetesen munka.

Közösségi szolgálatot, gyakornoki munkát igazolunk.

Amit várunk: megbízhatóság, szorgalom, kitartás, nyitottság

Előny: nyelvismeret

Akik már minket választottak:

„Azért dolgozunk együtt a Sport-Önkénttel minden világeseményünkön, mert a hazai sportéletben hiánypótló szolgáltatást nyújtanak rendszeresen, kiváló minőségben. Az általuk biztosított önkéntesek minden alkalommal megbízhatóan, felkészülten látták el a feladataikat, professzionális irányítás mellett, így a szövetségen belül, az egyébként erre fordított erőforrásokat is, a rendezvények más szervezési feladatainak ellátására tudjuk fordítani” - Novák András, az MKSZ főtitkára (2018)

„Az elmúlt 5 évben a Magyar Vízilabda Szövetség hat nagy nemzetközi utánpótlás illetve felnőtt versenyt rendezett meg, a Sport-Önként hathatós segítségével. Biztos vagyok benne, hogy manapság egy professzionális módon megszervezett esemény lelkes, mosolygós és segítőkész önkéntesek nélkül nem arathat sikert” - Kemény Dénes, az MVLSZ elnöke (2017)

“Közel harminc éve járok a világ különböző pontjain kisebb és nagyobb nemzetközi sporteseményekre, korosztályos válogatott viadaloktól kezdve Európa- és világbajnokságokon át egészen az olimpiáig. Aki hallott már ezek egyikéről is záróbeszédet, az tudja, hogy önkéntesek nélkül “a fű sem nő. A Sport-Önként ennek a fontosságát Magyarországon elsőként ismerte fel, és mára egy tökéletesített rendszer segítségével kínál megoldásokat. Megnyugtató az a tapasztalat amivel rendelkeznek, hiszen szinte kész munkacsoportokkal vonulnak fel és sportágtól függetlenül kezelnek akár nagyobb csoportokat is. Az alázatos hozzáállás és segítőkészség kétség nélkül példamutató és irigylésre méltó. Számomra elképzelhetetlen, hogy úgy vágjunk neki bármelyik rendezvényünknek, hogy ne kérjük ki a véleményüket!” - Gyulai Márton, az Európai Atlétika Szövetség tagja (2018)

A Sport-Önként vezetőinek filozófiája:
Biró Dávid: Ha csak magaddal foglalkozol, problémáid lesznek, ha másokkal, feladatod. (buddhista mondás)
Deák Krisztina: A sport eszköz legyen arra, hogy sok mindent megtudjatok arról a világról, ami a látható világ mögött van. (Balczó András)
Albert Dóra: Azért vagyunk itt, hogy valamivel hozzájáruljunk ehhez a világhoz. Egyébként miért lennénk itt? – (Steve Jobs)

Referenciáink:

Csapat

Biró Dávid - elnök, vezető koordinátor
Biró Dávid

elnök, vezető koordinátor

Deák Krisztina - alelnök, vezető koordinátor
Deák Krisztina

alelnök, vezető koordinátor

Albert Dóra - főtitkár, vezető koordinátor
Albert Dóra

főtitkár, vezető koordinátor

Csábi Bence - koordinátor
Csábi Bence

koordinátor

Gombkötő Éva - koordinátor
Gombkötő Éva

koordinátor

Mikó Anna - koordinátor
Mikó Anna

koordinátor

Nótár Nóra - koordinátor
Nótár Nóra

koordinátor

Právics Flóra - koordinátor
Právics Flóra

koordinátor

Szalóky Boldizsár - koordinátor
Szalóky Boldizsár

koordinátor

Tóth Noémi - koordinátor
Tóth Noémi

koordinátor

Trinyik Flóra - koordinátor
Trinyik Flóra

koordinátor

Csábi Evelin - junior koordinátor
Csábi Evelin

junior koordinátor

Szilágyi Anna - junior koordinátor
Szilágyi Anna

junior koordinátor

Velky Zsófi - junior koordinátor
Velky Zsófi

junior koordinátor

Walter Vivien - junior koordinátor
Walter Vivien

junior koordinátor

Tóth Enikő - junior koordinátor
Tóth Enikő

junior koordinátor

Nikolicza Amanda - junior koordinátor
Nikolicza Amanda

junior koordinátor

Nagy Luca - junior koordinátor
Nagy Luca

junior koordinátor

Gyömörey Viktória - junior koordinátor
Gyömörey Viktória

junior koordinátor

Dél László - junior koordinátor
Dél László

junior koordinátor

Nagy Szabolcs - junior koordinátor
Nagy Szabolcs

junior koordinátor

Petrezselyem Péter - junior koordinátor
Petrezselyem Péter

junior koordinátor

Tor Tamás - Sport-Önként nagykövet
Tor Tamás

Sport-Önként nagykövet