Menü

Hírek

Vedd fel te is az önkéntes pólód!

A Sport-Önként az elmúlt években elkötelezetten dolgozott a hazai önkénteskultúra megteremtéséért, reformjáért, melyet számos eseményünkön is tapasztalhattatok. Nélkületek, önkéntesek nélkül nem rendeznek nagy nemzetközi sportrendezvényeket, de egyre több hazai döntéshozó is leteszi a voksát amellett, hogy sokoldalú és tehetséges közösségünk tagjaival dolgozhasson együtt. Bár számunkra, koordinátorok számára minden rendezvény az önkéntesekről szól, december 5-én az egész világ ünnepli azokat az embereket, akik önzetlenül, saját szabadidejüket feláldozva dolgoznak azért, hogy jobbá tegyék a világot, miközben életre szóló élményeket és barátságokat szereznek.

Az önkéntesek világnapjának létrehozásáról 1985-ben hozott döntést az ENSZ közgyűlése. A határozattal az volt a céljuk, hogy elősegítsék az ilyen jellegű tevékenységek népszerűsítését, miközben megmutatják a világnak, milyen értéket adnak és kapnak azok, akik az egyes projekteken dolgoznak. A világnap jó lehetőséget nyújt arra is, hogy a kiemelkedő szervezeteket elismerjék, a politikai vezetők figyelmét is ráirányítsák a kemény munkára. Az ENSZ évek óta egy-egy téma köré szervezi az eseményt, amely idén a szolidaritás az önkéntességen keresztül.

Mivel mi is fontosnak tartjuk, hogy önkénteseink kiemelt figyelmet kapjanak a jeles napon, a Sport-Önként Facebook-oldalán különleges, online eseményt hirdettünk, melyet ide kattintva érhettek el. Válasszátok ki a kedvenc önkéntes pólótokat, viseljétek azt az iskolában, munkában vagy bárhol, amerre jártok, és mutassátok meg, milyen sokszínű a #sportönkéntcsalád! Az elkészült képeket töltsétek fel az eseményhez, a legötletesebbet pedig nyereménnyel díjazzuk! Reméljük, titeket is ugyanolyan felemelő érzéssel tölt majd el az emlékek felidézése, mint minket!

Vedd fel te is az önkéntes pólód!