Menü

Hírek

Tavaszi kézilabdadömping a Sport-Önkénttel

Tavaszi kézilabdás eseménysorozatunkat a Magyarország-Svájc női EHF EURO CUP mérkőzéssel nyitottuk Tatabányán. Az elmúlt években számos mérkőzést rendeztek már a városban a Sport-Önként részvételével, így önkénteseink és koordinátoraink is régi ismerősként köszöntötték a helyszínt. Az élményekről önkéntesünket, Kincses Ildikót és koordinátorunkat, Trinyik Flórát kérdeztük.

Ildi immár két éve oszlopos tagja csapatunknak, első eseménye is éppen a kézilabdához kötődik, a 2022-es hazai rendezésű férfi Európa-bajnokságon jolly jokerként bizonyíthatta rátermettségét. „Ebben a pozícióban az ember, főleg egy ekkora rendezvényen, az önkéntesség sava-borsát megtapasztalhatja. Sokszor voltak üresjáratok, amikor a központban ültünk feladatra várva, máskor meg annyi dolog volt, hogy azt sem tudtuk, merre induljunk. Nagyon izgalmas volt, ezek után az élmények után pedig nem volt kérdés, hogy ez nem egyszeri alkalom volt számomra.”

Ildi azóta rengeteg rendezvényen megfordult, ha ideje engedi, jelentkezik a csapatba. Ahogyan ő fogalmazott, szinte már rutinnak számít egy-egy eseményre összepakolni a felszerelést, már tudja, hova nyúljon a szekrényben, ha a Sport-Önkénthez készül. A magyar-svájci meccsen a szurkolói területen tevékenykedett. „Ezúttal a beengedésnél dolgoztam, a szurkolók jegyeit olvastuk be a kapuknál és segítettünk nekik, hogy merre induljanak az épületen belül. Sokszor kapom ezt a pozíciót, és ugyanúgy szeretem, mint az összes többit, ennél inkább a nézőkkel tudunk kapcsolódni, átvenni a hangulatukat. Ismét nagyon sok olyan önkéntessel találkoztam, akikkel sokszor együtt jelentkezünk eseményekre, erre külön csoportjaink is vannak, ahol mindig szólunk egymásnak, hogy le ne maradjunk a jelentkezési határidőről.”

Ildi élményeit hallgatva Flóra is mosolyogva kezdi beszámolóját a mérkőzésről. „Legutóbb 2022 novemberében jártam Tatabányán, és ahogy akkor is, most is sodort magával az esemény hangulata. Tavaly viszonylag kevés eseményen tudtam részt venni, de jó volt azt érezni, hogy az önkéntesek ugyanazzal a szeretettel üdvözöltek, amivel elváltunk egymástól. A csarnokban körbejárva végig azt láttuk az arcokon, hogy mindenki nagy lelkesedéssel teszi a dolgát és a rutinosak segítik az újonnan érkezőket beleszokni az új munkakörbe.”

Kézilabdás eseményeink dömpingje nem ér véget, a tavaszi hónapokban még több izgalom vár Rátok. Aktuális eseményeinkre itt tudtok jelentkezni!

Tavaszi kézilabdadömping a Sport-Önkénttel