Menü

Hírek

„Olyan, mintha hazajönnék!”

A 2024-es női kézilabda Magyar Kupát követően a férfiak olimpiai selejtezőjén is a Sport-Önkénttel tartott Ignácz Melinda. Rutinos önkéntesünk többek között a friss élményekről, az új kihívásokról és az önkéntesek közösségének erejéről mesélt.

„Ugyan a tatabányai helyszín ugyanaz, a két esemény sok tekintetben eltér egymástól. A Török Bódog Magyar Kupán a versenylebonyolítás területén kaptam szerepet pályatörlőként és zászlósként. Mindig nagy öröm számomra, ha bármilyen formában jelen lehetek és segíthetek, ugyanakkor az MK négyes döntőn mégiscsak magyar klubcsapatok csaptak össze. Viszont olimpiai selejtezőt nem rendeznek minden évben, pláne nem úgy, hogy Magyarország ad otthont az eseménynek. Versenyiroda-asszisztensként a selejtező torna teljes időtartamára azt kaptuk fő feladatnak, hogy a résztvevő nemzetek sportolói a lehető legideálisabb körülmények között készülhessenek, edzhessenek és regenerálódhassanak.” – mesélte a mindig mosolygós és pörgős Linda.

A család, az otthon és a Sport-Önkénttel való közös munka mind-mind kiemelkedő szerepet játszanak önkéntesünk életében. „Amennyi eseményre jelentkezem, abból szerintem elég egyértelmű, hogy mennyire szeretek önkénteskedni. A  Sport-Önként olyan nekem, mint a harmadik családom. Az első a saját család, a második a munkahely és a harmadik helyen ott vagytok Ti! Nagyon szeretek veletek dolgozni, imádom az embereket, a közösséget, a hangulatot, a koordinátorokat – amikor önkéntesnek jövök hozzátok, olyan, mintha hazajönnék! 

Linda arról is mesélt, milyen munkakörökben fordult meg eddig. „Kevés olyan pozíció van, amiben még nem próbáltam ki magam, mert alapvetően nyitott vagyok és szeretem a kihívásokat. Ezért is volt tökéletes számomra a versenyiroda-asszisztensi feladatkör, aminek a létezéséről egészen eddig nem is hallottam. Hogy van-e olyan esemény, ahol még nem jártam önkéntesként? Nos, igen, az olimpia... viszont nem szívesen mennék más szervezethez önkénteskedni mert ott nem a Sport-Önkénttel dolgoznék. Több helyen és eseményen is megfordultam önkéntesként, és azt kell, hogy mondjam, itt van messze a legjobb közösség.”

Ha Te is szeretnél új önkéntes élményekkel gazdagodni, látogass el az alábbi linken található oldalra, ahol néhány gombnyomással jelentkezhetsz aktuális eseményeinkre.

„Olyan, mintha hazajönnék!”