Menü

Hírek

Nyári élménygyűjtés a Sport-Önkénttel

Hamarosan beköszönt a nyár, jön a jó idő, és természetesen jönnek a sportesemények, amelyeken szükségünk van Rátok, önkéntesekre. Ne habozzatok, jelentkezzetek honlapunkon a rendezvényekre, és töltsük együtt a nyarat, mert önkéntesnek lenni jó!
 

JÚNIUS

A nyár elején máris találkozhatunk a Duna Arénában, hiszen a Vízilabda Világliga Szuperdöntőjének ismét Budapest ad helyszínt. Igaz, most nem a férfi, hanem a női mezőny legjobbjai ugranak a medencébe a nyolc csapatos tornán. A mérkőzéseket június 4-e és 9-e között rendezik, de már a hónap második napjától szükségünk van rátok. A szervezők az önkénteseknek ruházatot és étkezést biztosítanak.

Jelentkezési feltétel: betöltött 16. életév (2019. június 2-ig töltsd be a 16. életévedet); előny: nyelvtudás (angol) ; jelentkezési határidő: 2019. május 26. (vasárnap)

A hónap közepén irány a Balaton! A nyíltvízi úszó Világkupa mezőnye Balatonfüredre érkezik június közepén. Ugyan a versenyt 15-én, szombaton rendezik, már június 11-től (hétfő) kezdődik az önkéntes munka. Mivel már közel a 2020-as olimpia, abban biztosak lehetünk, hogy a legjobb versenyzők érkeznek a balatonfüredi hajóállomásra, köztük Rasovszky Kristóf. A szervezők az önkénteseknek ruházatot és étkezést biztosítanak, valamint korlátozott számban szállás is rendelkezésre áll. Akinek szállásigénye van, jelentkezésekor tüntesse fel.

Jelentkezési feltétel: betöltött 16. életév; előny: az esemény teljes időtartama alatt rendelkezésre állás, angol nyelvtudás; jelentkezési határidő: 2019. május 26. (vasárnap)

 

JÚLIUS

A nyár közepén Győrben a kézilabdáé a főszerep, Női junior kézilabda Európa-bajnokságot rendeznek a városban. Az idei Eb-n szereplő korosztály két éve megnyerte azEurópai Ifjúsági Fesztivált, majd 2018-ban ezüstérmes lett az ifjúsági vb-n. Az eseményen július 8-a és 21-e között van szükség önkéntesekre. A szervezők formaruhát, étkezést és korlátozott számban kollégiumi szállást biztosítanak. Ha az utóbbira szükséged van, jelezd a jelentkezésedben!

Jelentkezési feltétel: betöltött 16. életév (2019. július 5-ig töltsd be a 16. életéved);  előny: az esemény teljes időtartama alatt rendelkezésre állás, nyelvtudás (csapatkísérőnek csak felsőfokú angol vagy a résztvevő országok anyanyelvének magas szintű ismeretével jelentkezz); jelentkezési határidő: 2019. június 15. (szombat)

Július hónap másik kiemelt eseménye a vívó-világbajnokság, amelynek Budapest a házigazdája. Hat év után rendezheti meg ismét Magyarország az eseményt, amely július 15-23. között lesz a BOK Sportcsarnokban a világ legjobb női és férfi vívóival, akik itt tehetik meg az első lépéseket a 2020-as tokiói olimpiára.

Jelentkezési feltétel: betöltött 16. életév (2019. július 12-ig töltsd be 16. életévedet); előny: rendelkezésre állás az esemény teljes időtartama alatt; nyelvtudás: angol nyelv; jelentkezési határidő: 2019. június 15., (szombat)

 

AUGUSZTUS 

Két évvel a vizes vb után, 2019-ben ismét világbajnokságot rendeznek az úszóknak a Duna Arénában, igaz ezúttal a juniorok világeseményét rendezi Budapest. A junior úszó vb-re

augusztus 17-25. között várjuk az önkénteseket, a versenynapok 20-25. között lesznek.

Jelentkezési feltétel: betöltött 16. életév (2019. augusztus 15-ig töltsd be a 16. életévedet) ; előny: az esemény teljes időtartama alatti rendelkezésre állás, és nyelvtudás: kínai, francia, japán, spanyol, angol nyelven; jelentkezési határidő: 2019. július 28., (vasárnap)

Figyeljétek a weboldalunkat, mert lehet, hogy az eseménylistánk még bővülni fog! Akinek szüksége van rá, a közösségi szolgálatot, illetve a gyakornoki munkát igazoljuk. Az eseményeken készítsetek fotókat, és ha megosztjátok azokat a közösségi média felületeken,  akkor használjátok a #sportonkencsalad hessteget, hogy kikerüljetek a Sport-Önként hivatalos oldalára is. Mutassuk meg, hogy önkéntesnek lenni jó! 

Nyári élménygyűjtés a Sport-Önkénttel