Menü

Hírek

Miért jó önkéntesnek lenni?

Nem lehet elégszer elmondani, önkéntesek nélkül nincs jó rendezvény. Egy-egy eseményen az önkéntesek találkozási pontokat képeznek a szervezők, a sportolók és a szurkolók között. Hogy miért jó önkéntesnek lenni? Beszéljenek helyettünk lelkes önkénteseink…

 

A 2019-es női kézilabda Bajnokok Ligája Final4 eseményén egy ilyen remek verssel leptek meg minket az önkéntes központban:

„Segíteni másokon jó dolog,

Látni azt, hogy más Tőled boldog…

A sportban pedig ez még jobban él,

Mikor együtt harcoltok a győzelemért!

Tiszteljük egymást, s a sportolókat,

Közben jól érezzük magunkat…

A fináléban aztán csattan a bomba,

Legyen az országon innen, vagy

túlon onnan.”

                        Tóth Huba

Volt, aki azt emelte ki, hogy szeretne visszaadni a sportnak abból, amit kapott tőle.

„Kézilabdás múltamban sokat kaptam és sokat tanultam, most szeretnék visszaadni a sportnak ebből. Kedves barátokra lelünk, jókat beszélgetünk, sokszínű társaság verbuválódik össze. Nagyon jó belátni a kulisszák mögé, részt venni ebben a munkában. Engem megborzongat, amikor a hangosbemondó köszönetet mond az önkénteseknek. Határtalan öröm, ha részt vehetek egy sporteseményen.”

 

Az önkéntes munka során saját magadat is jobban megismered:

„Ha belefér az idődbe, szerintem ne habozz, jelentkezz! Szuper élmény, rengeteget lehet fejlődni közben. Én nem csak a profi sport világáról, de távoli kultúrákról és önmagamról is sokat tanultam az önkéntességem ideje alatt. Azt sem szabad elfelejteni, hogy közben szuper embereket ismerhetsz meg, legyen szó a sportolókról vagy a többi csodás önkéntesről. Ha először önkénteskednél, nem kell félned: a Sport-Önként csapata nagyon segítőkész, a támogatásukkal pikk-pakk bele lehet jönni.”

Végül jöjjön két, velősen megfogalmazott vélemény, ami remekül összefoglalja, miért jó önkéntesnek lenni:

„Szuper csapatban dolgozhatok, új barátságokat építhetek, és az imádott sportom mellett tölthetem el a szabadidőmet”

„Önkéntesnek lenni menő!”

Ha a Sport-Önkénthez jelentkezel önkéntesnek, munkád során megismerheted egy sportesemény lebonyolításának hátterét, beláthatsz a kulisszák mögé, kipróbálhatod magad több területen. Ez mind olyan hasznos tapasztalat, amit később kamatoztathatsz az életben. Részese lehetsz egy jó csapatnak, egy eseménynek, amelyen örökre szóló élményeket, barátságokat, kapcsolatokat építhetsz. Az önkénteskedésben egyébként az is jó dolog, hogy kortól és nemtől függetlenül segíthetsz. A Sport-Önként Egyesületnek - és még inkább a rendezvényeknek - minden szorgos munkaerő kincs.

 

Akinek szüksége van rá, a közösségi szolgálatot, illetve a gyakornoki munkát mindig igazoljuk

 

Hamarosan itt a nyár, ahol számtalan sportrendezvényen önkénteskedhettek, jelentkezzetek itt a honlapon. Az eseményeken pedig készítsetek fotókat, és ha megosztjátok azokat a közösségi média felületeken, akkor használjátok a #sportonkentcsalad hessteget, hogy kikerüljetek a Sport-Önként hivatalos oldalára is. Mutassuk meg, hogy önkéntesnek lenni jó!

Miért jó önkéntesnek lenni?