Menü

Hírek

A nyíltvízi úszó vk-n sem „fürödtünk be”

Közel 80 önkéntesünk élvezhette a balatoni nyár hangulatát és a napsütést Balatonfüreden, ahol a nyíltvízi világkupa-sorozat negyedik állomását rendezték. Egy ilyen nyári világeseményen a jókedv garantált, főleg ha az egy tóparti-party. Rasovszky Kristóf teljesítménye pedig bearanyozta a napunkat.

A június 15-ei versenynapot megelőzően tartották az országos bajnokságot is, de a Sport-Önként lelkes önkéntesei már 11-én, kedden megérkeztek a helyszínre egy kisebb csapattal, hogy elkezdjék a munkát. A Magyar Úszó Szövetség a balatonfüredi kempingben biztosított az ott dolgozók számára szállást, valamint napi háromszori étkezést. Külön öröm volt számunkra, hogy többen a térségből érkeztetek, így több új emberrel is volt szerencsénk megismerkedni, akik immár a Sport-Önként csapatához tartoznak.

A napközben zajló munkát este a lazítás váltotta. Nap végi meetingjeink után nem egyszer a Balatonban kötöttünk ki, ezt a jelenlévő önkénteseink csak „önki pancsi a Balcsiban”-nak nevezték. A szervezők azt is megengedték, hogy amikor nincs „forgalom” a kijelölt vízszakaszon, a dolgozók is megmártózzanak ott, hogy ezzel is közelebb kerüljenek egy ilyen kiemelt versenyhez.

Azt sem lehet mondani, hogy az önkéntesmunka nagyon nehéz lett volna. Általában kevesen panaszkodnak amiatt, hogy Rasovszky Kristóffal vagy Olasz Annával pacsiznak úton-útfélen. Lehet ez is volt az oka annak, hogy a MÚSZ képviselői kiemelték, milyen jókedvű, mindig mosolygós önkéntesek jöttek velük szembe folyamatosan.

Hogy a versenyről is említést tegyünk, a magyarok remekül szerepeltek. A női mezőnyben Olasz Anna 5 kilométeren 14., Rohács Réka 10 kilométeren pedig a 8. helyen végzett. A férfiaknál Rasovszky Kristóf legyőzhetetlennek bizonyult, mindkét távon magabiztosan nyert.

Ha megtetszett az úszás világa, csatlakozz a junior úszó vb önkénteseihez! Várunk szeretettel. 

A nyárnak még koránt sincs vége, számos eseményen részt vehettek még. Ne feledjétek, az eseményeken készítsetek fotókat, és ha megosztjátok azokat a közösségi média felületeken, akkor használjátok a #sportonkentcsalad hessteget, hogy kikerüljetek a Sport-Önként Egyesület hivatalos oldalára is. Mutassuk meg, hogy önkéntesnek lenni jó!

A nyíltvízi úszó vk-n sem „fürödtünk be”