Menü

Hírek

A jövő sztárjai Győrben

A nyár közepén is a kézilabdáé a főszerep Győrben, hiszen női junior kézilabda Európa-bajnokságot rendeznek a városban.  Az idei Eb-n szereplő korosztály két éve megnyerte az Európai Ifjúsági Fesztivált, majd 2018-ban ezüstérmes lett az ifjúsági vb-n, így a magyar lányok jó eséllyel indulnak az aranyérem megszerzéséért.

Az előjelek igencsak kecsegtetőek. Győr városa és a női junior kézilabda válogatott jó párosnak bizonyult már a múltban is. 2001-ben a korosztály világbajnokságán ezüstérmet nyert a Görbicz Anitával felálló magyar válogatott, 2009-ben pedig a dobogó második fokára állhattak fel a lányok az Európa-bajnokságon. Akkor épp olyan nevek szerepeltek a csapatban, mint Kovacsics Anikó, Janurik Kinga vagy Hornyák Dóra.

A mostani generáció július 11. és 21. között az Audi Arénában és a Magvassy Mihály Sportcsarnokban bizonyíthatja be, hogy a kontinens legjobbja. A csoportban a mieink Spanyolországgal, Montenegróval és Ausztriával találkoznak. Golovin Vlagyimir, az U19-es válogatott szövetségi kapitánya tavaly nyáron az U21-es korosztállyal történelmi sikert vitt véghez, világbajnoki címet nyert Debrecenben. Idén ismét Magyarországon lehet esélye ünnepelni.

A Magyar Kézilabda Szövetséggel már régóta partneri kapcsolatban áll a Sport-Önként Egyesület, és az eddigi közreműködéseink alkalmával sikerült meggyőznünk őket, hogy érdemes velünk, és veletek együtt dolgozni. Reméljük, már ti is annyira várjátok a győri kalandot, int mi.

Közösségi szolgálatot, gyakornoki munkát igazoljuk.

Az eseményeken készítsetek fotókat, és ha megosztjátok azokat a közösségi média felületeken, akkor használjátok a #sportonkentcsalad hessteget, hogy kikerüljetek a Sport-Önként hivatalos oldalára is. Mutassuk meg, hogy önkéntesnek lenni jó

A jövő sztárjai Győrben