Menü

Hírek

„A hazám válogatottját kísérni a legnagyobb megtiszteltetés” – interjú Vályi-Nagy Rékával

A magyar önkéntesek egyre többször választják a külföldi sporteseményeket, hogy értékes tapasztalatokkal gazdagodjanak. Korábbi cikkeinkben már írtunk róla, milyen élményekkel gazdagodtak önkénteseink és koordinátoraink a nyáron, ám az idei lengyel-svéd közös rendezésű világbajnokságon is találkozhatunk ismerős arcokkal.

Vályi-Nagy Réka 2021-ben volt először önkéntes, a részben Budapesten zajló futball Európa-bajnokság után a Sport-Önkéntnél először az úszó világkupán próbálhatta ki magát. „Szinte azonnal beleszerettem a sportrendezvények világába, így nem is volt kérdés azóta, hogy amikor csak időm engedi, jelentkezek a különféle rendezvényekre. Az elmúlt másfél évben rengeteg pozícióban dolgozhattam, értékes tapasztalatokat gyűjtve.”

Réka jelenleg kiemelten fontos feladatot lát el, hiszen a magyar válogatott csapatkísérőjeként szerepelhet az idei kézi vb-n. „Bár a vizes világbajnokságon már megtapasztalhattam, milyen egy külföldi csapattal együtt dolgozni, ez azért egy teljesen más helyzet. Önkéntesként az egyik legnagyobb megtiszteltetés, hogy a hazám legjobbjainak lehetek a segítője, életre szóló élmény a fiúkkal együtt dolgozni, örülni a sikereknek.” – mesélte büszkén.

Bár a nyári tapasztalatok mindenképpen hasznosak voltak, a sportág különbözősége mellett egy teljesen új közeget is meg kellett szoknia. „Az egyik önkéntestársammal, Pető Evelinnel együtt jelentkeztünk a tornára, ő is csapatkísérőként dolgozik az eseményen. A nyári vizes vb-n a legnagyobb kihívás az volt, hogy a magyar szervezők kéréseit angolul adjam át a csapatnak. Itt éppen fordítva, angolul kommunikálok a szervezőkkel, magyarul a csapattal, de szerencsére mindenki nagyon segítőkész és könnyen megy a közös munka.”

Csapatkísérőnek lenni hatalmas élmény, de egyben rengeteg felelősséggel is jár. A válogatott életében pedig olykor igen szokatlan feladatok is adódhatnak, amiket gyorsan és hiba nélkül kell megoldani. „A legnagyobb kihívás Mikler Roland sérülésénél adódott, ott egyszerre több szálon kellett intézkedni. Egyrészt a vizsgálatoknál adódtak kérdések, másrészt Palasics Kristóf akkreditációjával kellett foglalkoznom. Nagyon örülök, hogy végül minden zökkenőmentesen zajlott.”

A magyar válogatott a szerdai vereséget követően pénteken és vasárnap az 5-8. helyezésért küzdhet. Szurkoljatok Ti is kézilabdásainknak!

Fotó: MKSZ/Kovács Anikó

„A hazám válogatottját kísérni a legnagyobb megtiszteltetés” – interjú Vályi-Nagy Rékával