Menü

Hírek

2021 után ismét kézilabda olimpiai selejtező Magyarországon

Szinte alig vettük észre, hogy az eredetileg 2020-ra tervezett, majd egy évvel elhalasztott tokiói olimpia selejtezőtornája óta már három év telt el. Márciusban hazánk ismét kvalifikációs tornát rendez négy-négy ország kézilabdázóinak. Míg előzőleg csak női válogatottunk kapott szerepet, ezúttal a férfiak is hazai pályán vívhatják ki a részvételt a világ legnagyobb multisport eseményén. 2021-ben ugyan teljesen más körülmények között zajlott az esemény, két önkéntesünk még mindig örömmel gondol vissza az akkori élményekre.

Hersics Kiara először ölthette magára az önkéntes pólót akkor Győrben, ráadásul egyből a magyar válogatottat kísérte a buborékban megrendezett tornán. „Testközelből megélni azt, hogy egy zártkapus rendezvényen sokszor az önkéntesek jelentették a legnagyobb támaszt a játékosoknak, különösen a magyar csapatnak, igazán felemelő élmény volt. Mindannyian éreztük annak a súlyát, hogy az olimpia a tét, de ez senkit nem nyomott agyon, inkább motivált minket arra, hogy még jobban teljesítsünk. Ráadásul az önkéntescsapat is rendkívül gördülékenyen dolgozott együtt, több olyan emberrel ismerkedtem meg ezen a tornán, akikkel azóta is jóban vagyunk.”

Szilágyi Anna – aki azóta már koordinátorként dolgozik a Sport-Önkéntnél – szintén önkéntesként járult hozzá az esemény sikeréhez. „Nagyon kevesen voltunk önkéntesek, a csapatokon és a szervezőkön is érződött a feszültség, ami egy ekkora téttel bíró eseménnyel jár. Ahogyan Kiara is említette, ez minket inkább motivált, és örömmel töltött el, hogy ennyire nagy hatással vagyunk a játékosokra. Abból adódóan, hogy ilyen kevesen voltunk, sokkal közelebb kerültük egymáshoz és nagyon jó kohézió alakult ki közöttünk.”

Kedvenc élményekből egyik lánynál sincs hiány, Anna a magyarok kijutása utáni ünneplésre emlékszik vissza a legszívesebben. „Olyan szempontból is különleges volt az esemény, hogy az önkéntes központ a csapatok öltözőfolyosóján kapott helyet, így sokszor futottunk össze a játékosokkal útközben. Amikor a magyar csapat kvalifikációja biztossá vált, testközelből élhettük át velük az örömmámort, ez pedig egy olyan pillanat, amire még hosszú ideig szívesen gondolok vissza.”

Kézilabdás eseményeink az egész tavaszt áthatják, emellett minden más sportág is az év fő eseményére, az olimpiára hangol. Ha te is részese lennél az élménynek, itt jelentkezhetsz önkéntesnek aktuális eseményeinkre!

2021 után ismét kézilabda olimpiai selejtező Magyarországon