Menü

Hírek

Hírek

A 2019-es év margójára

A 2019-es év margójára

Amikor öt évvel ezelőtt megszületett a gondolat, hogy a hazai rendezésű világeseményeken nemzetközi színvonalú, képességeihez mérten megbecsült önkéntes csapat szorgoskodjon, rázós út állt a Sport-Önként család előtt. A több éves kitartó munkának azonban meglett az eredménye: 2019 áttörést hozott. Rengeteg sportrendezvényen vettünk részt, ráadásul új partneri együttműködések is születtek. Számos új önkéntes mellett, új honlappal is büszkélkedhetünk.

Bővebben
Teqball vb röviden: Aranyak, Mikulás, Ronaldinho, elismerés

Teqball vb röviden: Aranyak, Mikulás, Ronaldinho, elismerés

Immáron harmadik világbajnokságát élhette át a teqball-család és maga a sportág is, ráadásul ismét hazai környezetben. A magyar fejlesztésű labdajáték, ami jelenleg a legdinamikusabban fejlődő sport a világon, a budapesti HUNGEXPO-n és a Vasas Fáy úti sportlétesítményében tette próbára a versenyzőket, és minket, sportönkénteseket is. A vb kihívásait bravúrosan ugrották meg a magyar teqball-játékosok, így két arany- és egy ezüstéremmel zárták az eseményt, de a sikerből jutott számunkra is, ezt többek között Ronaldinho és a szervezőbizottság adta a tudtunkra.

Bővebben
Arcok - 2. rész

Arcok - 2. rész

Önkéntes portréink következő részében ismerjétek meg Szilágyi Marcit és Sebestyén Ákost, akik fiatal koruk ellenére már nagyon tapasztaltak, hizen rengeteg eseményen segítették a sportönként-családot.

Bővebben
Arcok – 1. rész

Arcok – 1. rész

Önkéntes portréink első részében ismerjétek meg Helembai Gabriellát, aki régóta oszlopos tagja a "sportönként-családnak".

Bővebben
Arannyal folytatták

Arannyal folytatták

Győr városa igencsak jó ómen, amikor női junior kézilabdázásról beszélünk. 2001-ben világbajnoki, 2009-ben Európa-bajnoki ezüstöt nyert itt a korosztályos válogatott, míg a mostani generáció 2017-ben lett itt első az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon, és idén sem maradt el a bravúr.

Bővebben
Egy mosolygós önkéntes mindig dob az önbizalmamon

Egy mosolygós önkéntes mindig dob az önbizalmamon

Idén nyáron már túl vagyunk a Champions Swim Series budapesti, illetve a nyíltvízi világkupa balatonfüredi állomásán, de ezzel még nem ért véget a napos évszak úszás terén, hiszen augusztus 20-25. között a Duna Aréna ad otthont a 7. FINA Junior Világbajnokságnak. A magyar junior-válogatott, ifjúsági olimpiai bajnok Berecz Blankát kérdeztük az eseményről.

Bővebben
Megugrottuk ezt az akadályt is

Megugrottuk ezt az akadályt is

A címmel ellentétben, akadálynak véletlenül sem neveznénk a Gyulai István Memorial Atlétikai Magyar Nagydíjat, hiszen évről évre lelkesen veszünk részt rajta mi, Sportönkéntesek. Az idei évben közel 50 önkéntesünk lehetett részese ennek a nagyszerű eseménynek, ahol ismét világsztárokkal teletűzdelt versenyszámokkal büszkélkedhettek a szervezők.

Bővebben
Nyakunkon a budapesti vívó-világbajnokság

Nyakunkon a budapesti vívó-világbajnokság

1959, 1975, 1991 és 2013 után, ötödik alkalommal rendezhet Budapest vívó világbajnokságot, ahol a világ legjobb vívói már a 2020-as tokiói olimpiára kvalifikálhatnak. A BOK csarnokba így több mint 1100 sportoló érkezik, hogy a kilenc napos viadalon megtöltsék szurkolókkal a helyszín lelátóit. A Sport-Önként Egyesület pedig ismét lehetőséget kapott, hogy egy kiemelt világeseményen bizonyítsa, önkéntesellátásban érdemes ránk támaszkodni.

Bővebben
Bedobtuk magunkat a Hajósban

Bedobtuk magunkat a Hajósban

Idén nyáron eddig a vízilabda az úr. Épp csak elhagytuk a Duna Arénát, ahol a női világliga szuperdöntőjét rendezték, és máris beköltöztünk a margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodába a Diapolo és a Benu-kupára.

Bővebben
A nyíltvízi úszó vk-n sem „fürödtünk be”

A nyíltvízi úszó vk-n sem „fürödtünk be”

Közel 80 önkéntesünk élvezhette a balatoni nyár hangulatát és a napsütést Balatonfüreden, ahol a nyíltvízi világkupa-sorozat negyedik állomását rendezték. Egy ilyen nyári világeseményen a jókedv garantált, főleg ha az egy tóparti-party. Rasovszky Kristóf teljesítménye pedig bearanyozta a napunkat.

Bővebben