Menü

Hírek

Hírek

Qatch-eltünk és jégkorongoztunk, vagyis egy hétvégén két helyszínen

Qatch-eltünk és jégkorongoztunk, vagyis egy hétvégén két helyszínen

Egy sikeres hétvége, de két különböző helyszín és sportág. Ismeretlen terep, ami több új önkéntesünk első pillanatainak adott helyet, de egyben maradandót is. Sporttörténelmi magyar aranyéremnek lehettünk részesei az I. Qatch Világbajnokságon, és rengeteg gyermeki mosolynak az U10-es MAC-Hídépítő Carnival Cupon február első hétvégéjén. Nézzétek meg, hogyan telt.

Bővebben
A hősök köztünk élnek avagy rólatok, tőlünk, nektek

A hősök köztünk élnek avagy rólatok, tőlünk, nektek

Azt már ezerszer hallottuk, hogy önkéntesnek lenni jó. És azt is, hogy rengeteg élménnyel, barátságokkal gazdagodik az, aki munkát vállal egy-egy világversenyen. Mi viszont kíváncsiak voltunk, hogy a Sport-Önként alappillérei, azaz Ti, hogyan vélekedtek a feladatotokról, a mi közösségünkről. A budapesti vízilabda Európa-bajnokságon három, illetve kétheti (pozíciónként változó) kemény munka után, íme egy kis beszámoló az érintettektől. Rólatok, tőletek, nektek! És persze, várjuk bárki véleményét, mert kíváncsiak vagyunk a visszajelzésetekre.

Bővebben
Vízilabda Eb – zajlik a visszaszámlálás

Vízilabda Eb – zajlik a visszaszámlálás

Január 12-26. között ötödik alkalommal rendeznek Magyarországon vízilabda Európa-bajnokságot. A kontinensviadalon, amely egyben olimpiai kvalifikációs torna is, a női és a férfi mezőnyben összesen 28 ország válogatottja mérheti össze tudását a budapesti Duna Aréna vizében. Az általunk már nagyon várt eseményen, a 2020-as év indításaként, 250-en vágunk neki az Eb-nek, hogy ismét megmutassuk, a Sport-Önként csapata a legjobb.

Bővebben
A 2019-es év margójára

A 2019-es év margójára

Amikor öt évvel ezelőtt megszületett a gondolat, hogy a hazai rendezésű világeseményeken nemzetközi színvonalú, képességeihez mérten megbecsült önkéntes csapat szorgoskodjon, rázós út állt a Sport-Önként család előtt. A több éves kitartó munkának azonban meglett az eredménye: 2019 áttörést hozott. Rengeteg sportrendezvényen vettünk részt, ráadásul új partneri együttműködések is születtek. Számos új önkéntes mellett, új honlappal is büszkélkedhetünk.

Bővebben
Teqball vb röviden: Aranyak, Mikulás, Ronaldinho, elismerés

Teqball vb röviden: Aranyak, Mikulás, Ronaldinho, elismerés

Immáron harmadik világbajnokságát élhette át a teqball-család és maga a sportág is, ráadásul ismét hazai környezetben. A magyar fejlesztésű labdajáték, ami jelenleg a legdinamikusabban fejlődő sport a világon, a budapesti HUNGEXPO-n és a Vasas Fáy úti sportlétesítményében tette próbára a versenyzőket, és minket, sportönkénteseket is. A vb kihívásait bravúrosan ugrották meg a magyar teqball-játékosok, így két arany- és egy ezüstéremmel zárták az eseményt, de a sikerből jutott számunkra is, ezt többek között Ronaldinho és a szervezőbizottság adta a tudtunkra.

Bővebben
Arcok - 2. rész

Arcok - 2. rész

Önkéntes portréink következő részében ismerjétek meg Szilágyi Marcit és Sebestyén Ákost, akik fiatal koruk ellenére már nagyon tapasztaltak, hizen rengeteg eseményen segítették a sportönként-családot.

Bővebben
Arcok – 1. rész

Arcok – 1. rész

Önkéntes portréink első részében ismerjétek meg Helembai Gabriellát, aki régóta oszlopos tagja a "sportönként-családnak".

Bővebben
Arannyal folytatták

Arannyal folytatták

Győr városa igencsak jó ómen, amikor női junior kézilabdázásról beszélünk. 2001-ben világbajnoki, 2009-ben Európa-bajnoki ezüstöt nyert itt a korosztályos válogatott, míg a mostani generáció 2017-ben lett itt első az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon, és idén sem maradt el a bravúr.

Bővebben
Egy mosolygós önkéntes mindig dob az önbizalmamon

Egy mosolygós önkéntes mindig dob az önbizalmamon

Idén nyáron már túl vagyunk a Champions Swim Series budapesti, illetve a nyíltvízi világkupa balatonfüredi állomásán, de ezzel még nem ért véget a napos évszak úszás terén, hiszen augusztus 20-25. között a Duna Aréna ad otthont a 7. FINA Junior Világbajnokságnak. A magyar junior-válogatott, ifjúsági olimpiai bajnok Berecz Blankát kérdeztük az eseményről.

Bővebben
Megugrottuk ezt az akadályt is

Megugrottuk ezt az akadályt is

A címmel ellentétben, akadálynak véletlenül sem neveznénk a Gyulai István Memorial Atlétikai Magyar Nagydíjat, hiszen évről évre lelkesen veszünk részt rajta mi, Sportönkéntesek. Az idei évben közel 50 önkéntesünk lehetett részese ennek a nagyszerű eseménynek, ahol ismét világsztárokkal teletűzdelt versenyszámokkal büszkélkedhettek a szervezők.

Bővebben