Menü

Hírek

Hírek

Csepelt is meghódította a Sport-Önként

Csepelt is meghódította a Sport-Önként

Ismét szabadidős rendezvényen vettek részt önkénteseink május közepén, az Előzd meg a fogaskerekűt! eseménye után ezúttal a II. Csepeli Családi Sportnap lebonyolításában játszott kiemelt szerepet a csapatunk. Az eseményről Tóth Noémi koordinátorunk és Katz Zimra önkéntesünk mesélt.

Bővebben
Újabb korosztályban  debütáltak önkénteseink

Újabb korosztályban debütáltak önkénteseink

A Sport-Önként évről évre szélesíti azon események körét, melyekben segíti a szervező szövetségek munkáját. Idén a vívás új formában kerü lt fel a listára, egy igen érdekes, általános iskolásoknak szervezett Sulivívó Diákolimpiával. A szervezők célja a versenyek mellett a sportági alapok megismertetése volt a diákokkal. Önkénteseink az eddigiektől eltérő feladatokban is kipróbálhatták magukat, mosolyuk pedig egy pillanatra sem hervadt le az arcukról a kétnapos rendezvényen. Az élményekről Nótár Nóri koordinátorunkat és Dr. Baracsi Katalin önkéntesünket kérdeztük meg.

Bővebben
Önkénteskedés határtalanul

Önkénteskedés határtalanul

A magyarok mellett a nagyobb nemzetközi eseményekre szép számmal érkeznek más országokból, akár a világ legtávolabbi pontjairól is önkéntesek, hogy együtt dolgozzanak velünk. A külföldi önkéntesek bevonása izgalmas, érdekes feladat, ami időnként kihívásokat is rejt magában, de mindig jó érzés, amikor másodszor vagy akár sokadszor megérkeznek hozzánk, régi ismerősökként köszönthetjük őket. Carla Basso a tavalyi férfi kézilabda Európa-bajnokság debreceni csapatát erősítette, ami után nem volt kérdés, hogy a női kézilabda Bajnokok Ligáján is szeretne csatlakozni hozzánk. A román-olasz lány fiatalkora ellenére kiválóan beszél angolul, maga is kézilabdázott korábban, innen ered szenvedélye a sportág iránt.

Bővebben
Faültetésben is jeleskedtek önkénteseink

Faültetésben is jeleskedtek önkénteseink

A Ferencváros férfi labdarúgócsapatának játékosai mellett a Sport-Önként önkéntesei is részt vettek április 27-én a Fradi és a Provident Zrt. közös faültetési akciójában. A Budakeszi Vadaspark területén megrendezett esemény pedig örök élményt jelentett a négy szerencsés önkéntes számára, akik rendszeres résztvevői a Ferencváros hazai mérkőzéseinek is.

Bővebben
Az üres csarnokot benépesíti a lelkes közönség – a női kézilabda eseményein dolgoztak önkénteseink

Az üres csarnokot benépesíti a lelkes közönség – a női kézilabda eseményein dolgoztak önkénteseink

A Sport-Önként életében az április telis-tele volt kézilabdás eseményekkel. Férfi klubcsapataink után a női válogatott Izland elleni mérkőzésén, illetve a női Magyar Kupa négyes döntőjén is önkénteseink segítették az események zavartalan lebonyolítását.

Bővebben
Idén is velünk előzték meg a fogaskerekűt!

Idén is velünk előzték meg a fogaskerekűt!

Ahogyan már rutinos önkénteseink megszokhatták, a tavaszi események sorát gyarapítja egy olyan rendezvény is, mely a szabadidősport szerelmeseit csábítja a mozgásra. A Sport-Önként évek óta része a verseny szervezésének, ez pedig idén sem volt másként. Önkénteseink Szakál Dorina és Gombkötő Vica vezetésével az útvonalbiztosításban és a nevezésben segítették a szervezők munkáját.

Bővebben
Húsvétkor is Sport-Önként!

Húsvétkor is Sport-Önként!

Önkénteseink húsvéti ajándékként érkeztek a férfi kézilabda Magyar Kupa négyesdöntőjére Győrbe. A mintegy harminc főből álló csapatunk ismét jelesre vizsgázott az eseményen.

Bővebben
Generációk találkozása a Sport-Önkéntben

Generációk találkozása a Sport-Önkéntben

Sokszor találkozunk azzal a problémával a munkahelyünkön, vagy akár a családunkban is, hogy mennyire nehéz a különböző generációknak megérteni egymást, együttműködni a közös cél érdekében. A Sport-Önkéntnél törekszünk arra, hogy mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbb szerepkört az eseményeken, függetlenül attól, hány éves. Legfiatalabb önkénteseink közül Sallay Mírát és Gellén Annát, az idősebb korosztályból pedig Helembai Gabit és Varga Gézát kérdeztük arról, milyen is a különféle korosztályok közötti munkamegosztás.

Bővebben
A Puskás Arénába is követtük a Ferencváros labdarúgó csapatát

A Puskás Arénába is követtük a Ferencváros labdarúgó csapatát

A Fradi focistáinak menetelése az UEFA Európa-ligában önkénteseinknek és koordinátorainknak is lehetőséget nyújtott arra, hogy újabb helyszínen próbálhassák ki magukat. A Groupama Arénát ugyan ideiglenesen a Puskás Arénára cserélte a csapat, a Sport-Önként ide is velük tartott.

Bővebben
Tatabányán „kézilabdáztunk”

Tatabányán „kézilabdáztunk”

Női kézilabdázóink őszi felkészülési tornája után ismét Tatabánya került a sportág szerelmeseinek fókuszába, hiszen március 12-én rendezték a Magyarország-Svájc férfi Európa-bajnoki selejtezőt, amelynek célja nem volt más, mint kivívni az Eb részvételt.

Bővebben