Menü

Hírek

Vízilabdával kezdtük és zártuk 2020-at

Három vízilabdás eseményen is közreműködhettek a Sport-Önként lelkes segítői a tavalyi év során, a trilógia zárásaként december végén a Duna Arénában került sor a Bajnokok Ligája selejtezőtornájára.

A Duna Aréna keretbe foglalta a Sport-Önként 2020-as évét, ugyanis tavaly januárban, a nagysikerű vízilabda Európa-bajnokság során, és karácsony előtt, a férfiak Bajnokok Ligája-selejtezője alkalmával is az impozáns létesítményben segédkezhettek önkénteseink. A sportág és a lelkesedés nem változott, a különbség azonban kézzelfogható volt, a pandémia okán ugyanis szurkolók nélkül rendezték meg utóbbi tornát, s a szervezés során is egészen más prioritások kerültek előtérbe, mint a teltházas Eb során.

„Furcsa és különleges volt átélni, hogy alig egy év leforgása alatt honnan hová jutottunk. A Duna Arénába belépve felvillantak a januári kontinenstorna csodálatos emlékei – tekintett vissza koordinátorunk, Gombkötő Éva, aki a medencetérben tevékenykedő önkéntesek munkájáért felelt a BL-selejtező során. – Számos olyan változás történt a nagyvilágban, ami kesergésre adhatna okot, ám mindig van minek örülni, ezúttal például annak, hogy a nehéz helyzet ellenére rangos sporteseményen tevékenykedhettünk, s biztonságos körülmények között találkozhattak ismét önkénteseink. Nem véletlen, hogy többszörös túljelentkezés volt az eseményre, akik pedig végül lehetőséget kaptak, mosolyogva és teljes erőbedobással végezték a munkájukat. A szövetség munkatársai nem csupán a játékosokat, de az önkénteseket is tesztelték, így járványügyi szempontból teljes biztonságban zajlott a torna, a mentális egészségünknek pedig nagyon jót tett, hogy remek társaságban tölthettük ezt a néhány napot.”

A kiválasztást követően végül közel egy tucat jelentkező kapott lehetőséget arra, hogy a kontinens legjobb férfi vízilabdázóit, köztük a ferencvárosi legényeket segítse, hatan csapatkísérőként, öten pedig a Duna Arénában tevékenykedtek a selejtezőtorna során.

„A zárt kapus lebonyolítás ellenére a feladatkörök nem változtak, a csapatkísérők Trinyik Flóra vezetésével a játékosok igényeit igyekeztek kielégíteni, míg az úgynevezett külsős önkéntesek többek között a regisztrációs pultban és a medencetérben dolgoztak. A vírushelyzet miatt ezúttal akadtak ad hoc jellegű feladatok is, melyeket szintén remekül megoldottak segítőink, akik mindig örömmel álltak a szervezők rendelkezésre. A jelenlegi helyzet mindenkitől fokozott fegyelmet követelt meg, de szerencsére ezzel egyáltalán nem volt probléma, az előírások szigorú betartásának köszönhetően pedig elégedetten távoztak a delegációk. Sportszakmailag és járványügyileg is sikeres rendezvényen vagyunk túl. A játékosokon, szervezőkön és önkénteseken egyaránt érződött az öröm, hogy végre azt csinálhatják, amit a legjobban szeretnek, ez pedig az ürességtől tátongó arénát is megtöltötte szeretettel, békével és boldogsággal. Néhány napra kizárhattuk a külvilágot, élveztük a klasszisok csatáját a vízben, s lestük minden kívánságukat a parton.”

S hogy milyen tervekkel vág neki a Sport-Önként Egyesület 2021-nek?

„A jelenlegi helyzetben félve bizakodik az ember, de úgy néz ki, hogy idén sűrű lesz a versenynaptár, a tavalyi halasztások miatt számos sportesemény vár ránk – hangsúlyozta Vica. – Tavaly a pandémia áthúzta a számításainkat, ám érzésem szerint így is sikerült kihoznunk az évből a maximumot, amikor önkéntesekre volt szükség, mi ott voltunk és segítettünk. Hasonlót remélünk 2021-re is, de reményeink szerint már egészségben, biztonságban, és hamarosan teltházas csarnokokban szurkolhatunk a magyar sportsikerekért.”

Vízilabdával kezdtük és zártuk 2020-at