Menü

Hírek

Vizes vb - Gyakran Ismételt Kérdések és válaszok

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

Ki lehet önkéntes? 

Mindenki, aki a világbajnokság kezdetéig (2022. 06. 10-ig) betölti a 16. életévét. Felső korhatár nincs.

Mit tegyek, ha még nem vagyok 16 éves?

Regisztrálj az oldalunkon és írd bele a megjegyzésbe, hogy miért szeretnél csatlakozni hozzánk a vizes vb-n. Amennyiben lesz olyan lehetőség, hogy részt vegyél az eseményen, akkor a jelentkezésedet továbbítjuk az illetékeseknek.

Jelentkezhetek akkor is, ha nem Magyarországon élek vagy nem vagyok magyar állampolgár?

          Természetesen.
Hol tudok jelentkezni? 

A jelentkezés pontos menetéről és a fontosabb dátumokról weboldalunkon, a  sportonkent.hu oldalon találsz részletes tájékoztatást: https://sportonkent.hu/esemeny/vizes-vilagbajnoksag-2022/

Mik a jelentkezés lépései?

Először is regisztrálj a weboldalunkon. Ehhez minden kért információt meg kell adnod magadról, illetve tölts fel egy olyan fényképet, ami a https://sportonkent.hu/esemeny/vizes-vilagbajnoksag-2022/ linkre kattintva, a pdf fájlban leírt követelményeknek megfelel. Ne legyen 1 megánál nagyobb, mert ha túl nagy a fotód, akkor a felület nem menti el az adatlapod. Utána pedig vedd fel az eseményt! Töltsd ki hova, milyen sportághoz, milyen pozícióba szeretnél kerülni, illetve, hogy milyen időpontokban számíthatunk rád. És már kész is.

Milyen fényképet töltsek fel?

A fotód a https://sportonkent.hu/esemeny/vizes-vilagbajnoksag-2022/ linkre kattintva a pdf fájlban leírt követelményeknek feleljen meg, és 1 megánál legyen kisebb. Ha túl nagy a fotód akkor a felület nem menti el az adatlapod.

Miért fontos, hogy pontos adatokat adjak meg, frissítsem az adatlapom és helyes legyen a személyigazolvány számom?

A szervezőbizottság a személyi igazolványszám alapján ellenőrzik az önkénteseket, és az igazolvány bemutatásával kapják meg az akkreditációs kártyájukat.

Jelentkezhetnek fogyatékkal élők is?

Igen, amennyiben a jelentkező képes gondoskodni önmagáról. Igyekszünk mindenkit a tőlünk telhető legnagyobb mértékben bevonni az önkéntes programba és megtalálni a neki legmegfelelőbb területet!

Mi az önkéntessé válás folyamata?

Először is regisztrálni kell a weboldalon (www.sportonkent.hu), majd ezt követően jelentkezni az eseményre. Ekkor tudod majd megadni, melyik városba és területre szeretnél kerülni, illetve, hogy milyen időintervallumokban érsz rá. Ezzel tájékoztatod a szervezőket, hogy délelőtt, délután vagy egész nap ráérsz-e. Amennyiben kiválasztásra kerülsz, bizonyos pozíciók esetében felvesszük veled a kapcsolatot, hogy interjú időpontot egyeztessünk veled. Akiket kiválasztunk, bekerülnek az esemény önkéntes csapatába. Ezek után a hattérben mi igyekszünk mindenkit a tőlünk telhető legjobb módon beosztani és figyelembe venni a kéréseket. Amikor következőnek jelentkezünk, már küldjük neked a területet, ahova kerültél és a beosztásodat is, hogy előre tudj vele tervezni. Az általános képzésen minden fontos információt elmondunk az önkéntes programot illetően, illetve ekkor találkozhatsz először a koordinátori csapatunkkal is. Ezt követően tudod felvenni a formaruhád előre megadott időpontokban és helyszínen. A területi képzéseken már specifikus információkat fogsz kapni a feladataidról. Ezek után kezdődhet az esemény! :)

Melyik helyszínen milyen sportágakat rendeznek?

           BUDAPEST, Margitsziget, SZÉCHY medence - szinkronúszás - június 17-25.

           BUDAPEST, DUNA Aréna - úszás - június 18-25.

           BUDAPEST, DUNA-Aréna - műugrás - június 26 - július 3.

           BUDAPEST, HAJÓS Alfréd Sportuszoda - vízilabda - június 20- július 3.

           SZEGED - vízilabda - június 20- július 1.

           SOPRON - vízilabda - június 20-25.

           DEBRECEN - vízilabda - június 20-25.

           LUPA-TÓ - nyíltvízi úszás - június 26 - június 30.

Mire használják a személyes adataimat? 

Amennyiben bekerülsz a programba, az akkreditációs kártyád és a formaruhád igénylésére fogjuk használni, valamint a szerződésedhez és a rendezvény felelősségbiztosításához szükségesek.

Hogyan juthatok el a helyszínekre?

Minden önkéntesnek magának kell gondoskodnia a helyszínre jutásról, a koordinátorokkal való találkozás szinte minden esetben az önkéntes központban lesz. Amennyiben az utazási térítést biztosítanak a szervezők, erről tájékoztatni fogunk.  

Biztosítanak az önkénteseknek szállást?

A szervezőbizottság az önkénteseknek nem biztosít szállást.

Milyen pozíciókra lehet jelentkezni? 

Versenylebonyolítás, csapatkísérő, média és broadcast, VIP, akkreditáció, logisztika/transzfer/reptér, hotel infopult/call center, szurkolói terület, jolly joker, sportprezentáció. A pozíciók leírásáról a jelentkezés során kapsz információt.

Hogyan vehetek fel pozíciókat?

         Kattints az első pozícióra, amit szeretnél, majd utána fel tudod venni a többit is.

Biztosan az általam megjelölt pozíció valamelyikére kerülök?

Mindent megteszünk, hogy az általad megjelölt területek egyikére kerülj. Azt azonban nem tudjuk garantálni, hogy mindenki az első helyen megjelölt neki legkedvesebb területre kerül.

Szükséges nyelvtudás ahhoz, hogy önkéntes legyen valaki?

Pozíciófüggő, azonban a legtöbb helyen elkerülhetetlen a magabiztos angol kommunikáció. Csapatkísérők esetében, az adott ország nyelvének ismerete előny!

Szakmai gyakorlatként, közösségi szolgálatként igazolhatom az önkéntességet? 

Igen, ehhez azonban szükség lesz az iskola és a szervező bizottság között szerződésre, amit hoz magaddal, vagy köss össze bennünket az iskoláddal, miután bekerültél a csapatunkba. Esetleg előre is megkérdezheted az iskoládat, hiszen előfordulhat, hogy már szerződésben állunk egymással. Ebben az esetben csak a saját iskolai lapodat, füzetedet kell magaddal hoznod. 

Mi tegyek, ha az előzetesen megadott ráérésem változik? 

A rendszerben az időpontokat már nem tudod változtatni. Azonban a koordinátorok, szívesen segítenek e-mailen keresztül a beosztásod átalakításában. 

Mi tegyek, ha le kell mondanom az önkéntességet?

Semmi probléma, megértjük, ha közbejön valami. Azonban kérünk, hogy minél hamarabb jelezd ezt nekünk, hogy másnak lehetőséget adhassunk, pótolhassunk téged.

Mit kapnak a kiválasztott önkéntesek? 

A kiválasztott önkénteseknek formaruhát, étkezést biztosítunk. Az esemény alatt, az önkéntesek számára szervezett közös programokon, játékokon, versenyeken vehetnek részt.

Legkevesebb hány napot kell vállalni?

CSAK AKKOR JELENTKEZZ, HA EGY SPORTÁG EGY HELYSZÍNÉNEK TELJES IDEJE ALATT RENDELKEZÉSRE TUDSZ ÁLLNI!  Kivétel a vízilabda, amelyre akkor jelentkezz, ha vagy egy teljes vidéki helyszín ideje alatt (pl. Debrecenben a teljes csoportkör alatt) vagy Szegeden és Budapesten minimum 8 napig számíthatunk rád

Módosíthatom a regisztráció után még az adataimat?

  Igen, miután bejelentkeztél a weboldalra, a saját lapodon tudod módosítani az adataidat.

Mikor tudom meg, hogy bekerültem-e? 

A jelentkezéseket folyamatosan dolgozzuk fel, beérkezési sorrendben. Legkésőbb június első napjaira mindenkit értesítünk. Ha nem kapsz értesítést, kérjük jelezd felénk!   

Honnan tudom, hogy sikeres a jelentkezésem? 

A jelentkezésről megerősítő e-mailt kapsz. Ha nem érkezne meg, ellenőrizd a spam mappát. Amennyiben ott sem találod, lépj kapcsolatba velünk!

Mit tegyek, ha nem kapok választ tőletek egy levelemre?

Nézd meg a spam mappát, ha nincs válasz, akkor írj a vizesvb2022@sportonkent.hu-ra.

Egy nap hány órát kell dolgoznom? Milyen hosszú egy műszak?

A műszakok hossza pozíciófüggő. Azonban hetente kettő pihenőnap jár minden önkéntesnek. (Minimum egy sportág teljes eseményén való részvétel (vízilabda kivételével Budapesten, lásd. weboldalunk) szükséges a sikeres pályázáshoz.)

Törölni szeretném a profilomat, hogyan tudom megtenni?

Amennyiben végleg törölni szeretnéd a profilod, a jelszó módosítása menüpont alatt tudod ezt megtenni

Kihez fordulhatok további segítségért?

Kérdés esetén vedd fel velünk a kapcsolatot a vizesvb2022@sportonkent.hu email címen!

Van a COVID pandémiának hatása az önkéntes programra?

A COVID-dal kapcsolatban mindig a hatályos kormányrendeletek, illetve a szervezők által támasztott követelmények szerint járunk el. A szabályokat egészségünk megóvásának érdekében betartjuk. Pillanatnyilag nincs teendőd ezzel kapcsolatban.

 

Vizes vb - Gyakran Ismételt Kérdések és válaszok