Menü

Hírek

Új koordinátorok a csapatban

Nézőből szurkoló, szurkolóból önkéntes, önkéntesből koordinátor. Minél közelebb kerülünk a sport világához, annál jobban beszippant minket ez a közeg, így nem véletlen, hogy az augusztusban meghirdetett "Koordinátor kerestetik" pályázatunkra több mint hatvanan jelentkeztek. Ismerkedjetek meg öt új koordinátorunkkal. 

Deák Krisztina, a Sport-Önként alelnöke elárulta, nem volt könnyű döntés a jobbnál jobb jelentkezők közül kiválasztani azt az ötöt, akik a jövőben junior koordinátorként dolgozhatnak az eseményeken. A jelentkezőknek több megmérettetésen kellett átesniük, hogy bekerüljenek a koordinátori csapatba, de szerencsére az újoncok már a csapatépítő képzésen is könnyen megtalálták a közös hangot a közösséggel és az egyesület vezetői bíznak benne, hogy az önkéntesek is szeretettel fogadják majd az új koordinátorokat.

Az elmúlt években körvonalazódott bennem, hogy ez az én utam, így egyből felcsillant a szemem, amikor megláttam a pályázati lehetőséget – hangsúlyozta Tóth Noémi, aki két éve kezdett el önkénteskedni, mostantól pedig már koordinátori csapatunkat erősíti. – Debrecenben tanultam sport- és rekreációszervezést, az első eseményemre, egy kézilabda Magyar Kupa-döntőre pedig az egyetemi közösségi szolgálat miatt jelentkeztem. Hamar rádöbbentem, hogy mindez sokkal többről szól, mint pecsétek és aláírások gyűjtögetéséről, új impulzusokkal és élményekkel lettem gazdagabb, ezt az életérzést pedig koordinátorként is szeretném átadni az önkénteseknek. Az elmúlt években vettem már részt néhány interjún, de olyat még sehol nem tapasztaltam, mint a Sport-Önkéntnél, ahol az első pillanattól kezdve nagyon segítőkészek a vezető koordinátorok, a kiválasztásnál pedig nem a gyengeségeimre, hanem az erősségeimre voltak kíváncsiak. A Ferencváros–MTK bajnokin már élesben is kipróbálhattam magam, s mit ne mondjak, nagyon élveztem.

Noémi szavaival újdonsült kollégája, Nótár Nóri is egyetért, jóllehet ő már valamivel korábban, a 2017-es vízilabda BL hatos döntője alkalmával az önkéntesek táborát erősítette.

A mai napig emlékszem arra a pillanatra, amikor először léptem be az újonnan átadott Duna Arénába, önkéntesként ráadásul az impozáns létesítmény minden szegletét bejárhattam. Onnantól kezdve nem volt kérdés, hogy a többi sporteseményen is ott a helyem, a koordinátorok munkáját pedig mindig csodálattal figyeltem, kíváncsi voltam, hogyan képesek ennyi különböző embert csapattá kovácsolni. Miután az év elején beválogatottak a kézilabda Európa-bajnokság hosszútávú önkéntesei közé, nagyon megtetszettek az ezzel járó feladatok, s azt sem bánom, hogy immár nagyobb a felelősség a vállamon, hiszen teher alatt nő a pálma, én pedig folyamatosan fejlődni szeretnék. Amikor kiderült, hogy bekerültem a koordinátori csapatba, madarat lehetett volna velem fogatni, most pedig már úgy érzem, hogy nem munkatársakkal, hanem barátokkal dolgozom együtt, ebben a csapatban végre valóban önmagam lehetek.

Új koordinátoraink többkörös interjúfolyamat végén kerültek kiválasztásra, amikor pedig megcsörrent a telefon, nem hittek a fülüknek a jó hír hallatán.

A Sport-Önként Egyesület elnöke, Bíró Dávid volt a vonal túloldalán, s bár igyekeztem értelmesen reagálni, amint elköszöntünk, előtörtek belőlem az érzelmek – elevenítette fel a történteket Szilágyi Anna– Mindig is vágytam arra, hogy nagyobb részt vállalhassak az egyes események szervezéséből, s jobban beláthassak a kulisszák mögé, most pedig pici Anna nagy álma valóra vált. Nagyon hálás vagyok a vezetőknek, hogy bíztak bennem, szeretném bebizonyítani, hogy jó választás voltam, azon leszek, hogy új színt vigyek a csapatba, az önkéntesként szerzett tapasztalataimat pedig koordinátorként is kamatoztassam. Az eddigi tapasztalataim alapján nagyon hatékonyan zajlik a közös munka, a színfalak mögött már gőzerővel készülünk a férfi kézilabda Európa-bajnokságra, amelyre november végéig még lehet jelentkezni önkéntesként.

Velky Zsófia az új kihívások miatt jelentkezett koordinátornak, az első benyomásai pedig rendkívül pozitívak a csapatról és a munkakörről.

A koordinátor társaimmal már túl vagyunk egy csapatépítő hétvégén, nagyszerű érzés egy ilyen jó hangulatú, befogadó és összetartó közösség tagjává válni. Lassan öt éve önkénteskedem a Sport-Önkénttel és úgy gondoltam, hogy koordinátorként is szívesen kipróbálnám magam. Jelenleg a férfi kézilabda Eb-re készülünk, így az elkövetkezendő munkáink főként ehhez kapcsolódnak. A mi feladatunk lesz az önkéntesek kiválasztása, interjúztatása, továbbá a saját csapategységünk erősítése annak érdekében, hogy az Eb-n már gördülékenyen menjen a munka.

Az erősebbik nemet Szalóky Boldizsár képviseli a csapatban, aki a magyar-bosnyák férfi kézilabdameccsen debütált junior koordinátorként.

Nem csupán élményeket és értékes tapasztalatokat, de életre szóló barátságokat is köszönhetek a Sport-Önkéntnek. Számomra a kézilabda a nagy kedvenc, így nem véletlen, hogy először 2019-ben, a Final Four alkalmával erősítettem önkéntesként a csapatot, később pedig más sportágak világeseményein is részt vettem. Egy-egy fárasztó nap után is feltöltődve értem haza, az évek során olyanok lettünk, mint egy nagy család, ebben pedig hatalmas szerepük van a koordinátoroknak. Amikor beadtam a jelentkezésem, elsősorban az motivált, hogy a munkámmal valamit visszaadhassak abból a sok-sok segítségből, amit önkéntesként Albert Dóritól, Deák Krisztától, Bíró Dávidtól és a többiektől kaptam. Ennyi emberért még sosem feleltem korábban, de a közeg már ismerős, én pedig szeretem a kihívásokat, örömmel állok elébe a rám váró feladatoknak.

 

Új koordinátorok a csapatban