Menü

Hírek

Tripláztunk, mint a győri lányok

Az önkéntes csapat erre az évre is bővült, immáron 174 lelkes jelentkező élvezhette a Final4 elképesztő hangulatát. Mivel ezzel az eseménnyel egyidőben zajlott a Duna Arénában a FINA Champions Swim Series, ezért a koordinátoraink egy része ott dolgozott, öten pedig a Papp László Budapest Sportarénában maradtak.

„Idén ismét bővült a feladatkörünk, ami annak köszönhető, hogy az eddigi két alkalommal magas színvonalon szolgáltuk ki az Európai Kézilabda Szövetséget (EHF). Nagyobb a VIP rész, így több embert kellett oda beosztanunk, illetve a nagyobb showműsor miatt nagyobb létszámú segítséget kellett biztosítanunk, mert minden kelléket az önkéntesek mozgattak” - mondta Egyesületünk elnöke, az esemény vezető koordinátora, Bíró Dávid.

Ugyan a legtöbben csak azt látják, hogy az esemény időtartama alatt szorgoskodnak az önkéntesek, pedig ők már kedd óta azon dolgoztak, hogy minden zökkenőmentesen menjen a hétvégén.

„Kedden érkeztek meg az egyenruhák, és miután kiválogattuk őket, volt aznap egy egyeztetésünk az EHF-fel is. A szerdai szinte két napot tett ki, hiszen éjszakába nyúlóan építettük a pályát, úgyhogy jól jött, hogy a csütörtök kicsit csendesebb volt, és rá tudtunk pihenni a péntekre, ahol már beindult a nagyüzem. Természetesen maradt idő a pihenésre és a szórakozásra is, az önkéntes központban kikapcsolódó játékokat szerveztünk, és külön kértünk mindenkit, hogy időnként tartsanak szünetet a munkában.”

Mint mindig, most is próbáltuk úgy elfogadni a jelentkezéseket, hogy a már tapasztaltabb önkéntesek mellett „újak” is megízlelhessék Magyarország egyik legnagyobb sporteseményének hangulatát.

„Hosszú távon csak úgy lehet egy jó közösséget kialakítani, ha figyelünk az egyensúlyra a régebb óta önkénteskedők és az újoncok között. Nyilván fontos, hogy itt legyenek azok, akik már rendelkeznek kellő ismerettel a Final4-ról, de megadjuk azoknak is az esélyt, akik eddig ezen az eseményen még nem voltak jelen, de más eseményeken meggyőztek minket arról, hogy itt a helyük. Ezt tudom üzenni azoknak is, akiket most nem választottunk ki. Szerencsére számos eseményen ott vagyunk, jöjjenek el minél többre, mutassák meg, mit tudnak, és akkor előnyből várják a kiválasztást a kiemelt rendezvényeken.”

Kolozsi Dorka is így került be az idei csapatba:

„Már több eseményen is részt vettem, de ez a legnagyobb buli. A koordinátorok nagyon segítőkészek, bármivel megkereshettük őket, mindenben segítettek. Tetszett, hogy nem csak egyféle feladatot csináltam, hanem kipróbálhattam magam több pozícióban is. A kedvencem az volt, amikor mi vittük ki a pályára a zászlókat a meccsek előtt.”

Kerekes Erika pedig már másodjára erősítette a kis közösségünket:

„Kézilabdás múltamban sokat kaptam és sokat tanultam, most szeretnék visszaadni a sportnak ebből. Kedves barátokra lelünk, jókat beszélgetünk, sokszínű társaság verbuválódik össze. Nagyon jó belátni a kulisszák mögé, részt venni ebben a munkában, és engem megborzongat, amikor a hangosbemondó köszönetet mond az önkénteseknek. Remélem, hogy jövőre ismét Budapest fogja rendezni ezt az eseményt.”

Önkénteseink nem csak a munkájukkal, de strandkézilabda tudásukkal is méltón képviselték egyesületünket. A Papp László Sportaréna mellett felállított pályán többek között a bírók csapatával is összemérték tudásukat.

Hamarosan itt a nyár, ahol számtalan sportrendezvényen önkénteskedhettek, jelentkezzetek itt a honlapon rájuk. Az eseményeken pedig készítsetek fotókat, és ha megosztjátok azokat a közösségi média felületeken, akkor használjátok a #sportonkencsalad hessteget, hogy kikerüljetek a Sport-Önként hivatalos oldalára is. Mutassuk meg, hogy önkéntesnek lenni jó!

Tripláztunk, mint a győri lányok