Menü

Hírek

Teqball vb röviden: Aranyak, Mikulás, Ronaldinho, elismerés

A december 6-8. között rendezett világeseményen 58 nemzet közel 150 sportolója állt asztalhoz, számos világsztár és sportdiplomata kíséretében. Nem meglepő a nagy érdeklődés, hiszen vírusként terjed a sportág népszerűsége, és elképzelhető, hogy a jövőben az olimpia programjában is feltűnik.

Ekkora érdeklődés mellé precíz és szorgos munkára volt szükség, így a Sport-Önként kíváncsian, izgatottan és újult erővel, valamint az ország minden pontjáról érkező, 45 fős csapattal vágott neki a vb-nek, köztük új és már ismerős arcokkal. Megérte, hiszen az élvezetes tevékenységek mellett felejthetetlen élményekkel gazdagodtunk.

A versenyzők egyéni, páros és vegyes páros számokban indultak, de legnagyobb örömünkre mindháromban magyar érem született. Blázsovics Ádám egyéniben, majd Bányik Csabával párosban is világbajnok lett, míg a Janicsek Zsanett, Bányik Csaba duó ezüstéremet nyert vegyes párosban. Természetesen az önkéntes központban mi is belekóstoltunk a teqball ízébe. Több asztalon meccselhettünk és tanulhattunk egymástól. Egy biztos: mindenki örömmel fogyasztotta.

Pont úgy, ahogyan a különféle feladatokat is. Többek között ügyelnünk kellett a játékosok fogadására és tájékoztatására a szállásukon, a teqball pálya épségére és rendjére, a parkolók, a VIP páholyok és a nézőtér működésére, eligazítására is. A munka mellett azért rengeteg élményt is hazavihetünk; meglátogatott bennünket az önkéntes Mikulás és szaloncukorral lepett meg, és ugyancsak ajándéknak számítottak a szervezők elégedettségét jelző dicsérő szavak és pacsik. Mindezek mellett sokunk álma is teljesült: találkoztunk Ronaldinhóval! A brazil legenda közös fotókat készített velünk, és aláírásokat is osztogatott. Már csak az ilyen pillanatok miatt megéri önkéntesnek lenni, de ehhez társul sok új barátság és élmény, ami egy életre szólhat.

Köszönjük, hogy velünk voltatok! Kiváló munkát végeztetek és jó csapat vagytok! A honlapon tájékozódjatok a további versenyekről és jelentkezzetek, mert várnak rátok az újabb kalandok. Az eseményeken pedig készítsetek fotókat, és ha megosztjátok azokat a közösségi média felületeken, akkor használjátok a #sportonkentcsalad hashtag-et, hogy kikerüljetek a Sport-Önként Egyesület hivatalos oldalára is.

Teqball vb röviden: Aranyak, Mikulás, Ronaldinho, elismerés