Menü

Hírek

Qatch-eltünk és jégkorongoztunk, vagyis egy hétvégén két helyszínen

Egy sikeres hétvége, de két különböző helyszín és sportág. Ismeretlen terep, ami több új önkéntesünk első pillanatainak adott helyet, de egyben maradandót is. Sporttörténelmi magyar aranyéremnek lehettünk részesei az I. Qatch Világbajnokságon, és rengeteg gyermeki mosolynak az U10-es MAC-Hídépítő Carnival Cupon. Nézzétek meg, hogyan telt.

 Budapest adott otthont a sporttörténelem első qatch-világbajnokságának, ahol a nyitódobástól kezdve az immáron vb-győztes magyar csapat örömujjongásán át az utolsó kézfogásig jelen voltunk, sőt még azon is túl.

A Sport-Önként Egyesület nagyon kíváncsi és motivált 20 fős csapattal vágott neki a qatch világeseményének, ahol ők feleltek a három kontinensről idelátogató játékosok hidratálásáért, azaz a folytonos vízellátásért, a pálya épségéért és rendezettségéért, illetve különböző show-elemekhez is asszisztáltak. De a játék is nehezen zajlott volna nélkülük, hiszen az pályáról kipattanó labdákat meccsre készen kellett biztosítani a játékvezetőknek. A magyar válogatott veretlenül állhatott a dobogó legfelső fokára az ezüstérmes szerbek és a bronzérmes oroszok előtt. Ez a siker magáért beszél.

Az önkénteseket partnerként kezelő szervezőbizottság sem hagyta szó nélkül a kiváló munkát, és rengeteg pozitív visszajelzést adott. Trinyik Flóra, az eseményért felelős önkéntes-koordinátorunk is kiemelte többek között: „Ez volt az első rendezvény, ahol ilyen pozícióban vettem részt. Nagy kihívás előtt állt a csapat és én is, de Csábi Evelin segítségének, a folyamatos visszajelzéseknek, a közös jó megoldásoknak köszönhetően nagyon jól éreztem magamat. Büszke vagyok az önkéntesekre!”

Lelkesen, csapatmunkával és szuper kommunikációval, újoncokat avatva, a sporttörténelem részeként, rengeteg élménnyel zárult az I. Qatch Világbajnokság a Sport-Önként Egyesület számára.

 

Ezzel párhuzamosan sem tétlenkedtünk, hiszen negyedik alkalommal rendezték meg a nemzetközi U10-es MAC-Hídépítő Carnival Cup jégkorongtornát.

A megszokott felnőttekhez képest itt 8-10 éves sportolók voltak a középpontban, 6 ország közel 200 ifjú hokisa vette birtokba a Tüskecsarnok jegét.  Egy tucatnyi önkéntes – közöttük több újonc - és két koordinátor vágott neki a kétnapos kupának vagány hokimezben. A versenyen részt vevő gyerekek folyamatos segítése, kísérése volt a feladat. Csapatkísérőként, ha kérés vagy kérdés volt, akkor az önkéntesek segítettek, vezették a gyerekeket, és mindenhol ott voltak. Egyfajta mankóként szolgáltak, hogy „ne csússzon túlságosan a jég”. Igazi összetartás alakult ki az itt eltöltött idő alatt, ennek jele, hogy a játékosoknak járó ajándékcsomagok összekészítésében mindenki részt vett, szülők, hozzátartozók, önkéntesek.

A csarnok adta különleges atmoszféra, és az igencsak fiatal sportolók önkéntesek felé mutatott tisztelete megalapozta a kiváló hangulatot, így a résztvevők sok-sok nevetéssel és dicsérettel gazdagodta. A szervezők hálája itt sem maradt el, és a torna végén mikrofonban, majd személyesen is megköszönték a Sport-Önként munkáját. „Újfajta terep volt, de könnyedén megugrottuk az akadályokat, ráadásul rengeteg pozitív és erős hatás érte az önkénteseket, illetve minket, koordinátorokat is, Tor Tamással. Remekül éreztük magunkat, csak ajánlani tudom a már meglévő és a jövőben csatlakozó önkénteseknek ezt az eseményt” – mesélte Szakál Dorina.

A kupát végül az Újpest csapata nyerte, mi pedig számos különleges élménnyel lettünk gazdagabbak.  

Az eseményekről a facebook oldalunkon találtok fényképeket.

 

A honlapon tájékozódjatok a további eseményekről és jelentkezzetek, mert várnak rátok az újabb kalandok. Készítsetek fotókat, és ha megosztjátok azokat a közösségi média felületeken, akkor használjátok a #sportonkentcsalad hashtag-et, hogy kikerüljetek a Sport-Önként Egyesület hivatalos oldalára is.

 

FOTÓ: QATCH

Qatch-eltünk és jégkorongoztunk, vagyis egy hétvégén két helyszínen