Menü

Hírek

Öttusában is bizonyítottak önkénteseink

Április 23-28. között a Ludovika adott otthont az Öttusa Világkupa magyarországi állomásának, önkénteseink pedig egy új sportág rendezvényszervezési feladataiban próbálhatták ki magukat. Az öt versenyszámból összeálló komplex versenyben eddig ismeretlen területeket is kipróbálhattak a rutinos vagy éppen még kezdő jelentkezőink, ám egy biztos: mindenki felejthetetlen élményekkel távozott.

Both Ferenc először a tavalyi atlétikai világbajnokságra jelentkezett önkéntesnek, közelgő nyugdíjas éveire is szeretett volna aktív maradni. A Sport-Önkéntnél a Magyarország-Svájc női kézilabda EURO CUP mérkőzés volt számára a tűzkeresztség, azóta pedig számos eseményünkön tartott velünk. „A feleségem sokszor furcsán néz rám, miért is csinálom ezt az egészet, de azt hiszem, egyre inkább ráébred ő is a varázsára a dolognak. Az atlétika nagyon közel áll a szívemhez, az öttusa pedig, a szakmámból adódóan szintén különleges számomra. Hivatásos katonaként hosszú évtizedeket szolgáltam, az öttusa pedig éppen a katonaságból indult ki. Megéltem számos nagy magyar sikert ebben a sportágban, az pedig, hogy ezen az eseményen olyan emberekkel találkozhattam és dolgozhattam együtt, mint Martinek János, felejthetetlen élményt jelentenek számomra.”

Borsós Hanna első alkalommal csatlakozott csapatunkhoz, tudását pedig számos területen megcsillogtathatta. „Az infopult, a versenylebonyolítás és az antidopping is felkerült arra a listára, ahol ezen az eseményen dolgozhattam. Kifejezetten élveztem, hogy beláthatok a kulisszák mögé, normál nézőként erre nem lett volna lehetőségem. A nyelvtudásom mellett a problémák, váratlan helyzetek megoldásából is kivettem a részem, ami fejlődési lehetőséget biztosított számomra szakmailag is.”

Szilágyi Bendegúz a lovaglás miatt jelentkezett hozzánk az eseményre, az egyik utolsó olyan versenyt segítve ezzel, ahol ez a szám még része az öttusának. „Mindenképpen ki akartam jönni a versenyre, így pedig azt érzem, én is hozzájárulok a sikeres lebonyolításhoz. Ezeket a tapasztalatokat nagyon hasznosnak tartom, a későbbiekben biztosan tudom használni őket a munka világában, legyen szó rendezvényszervezési tapasztalatról vagy éppen a problémamegoldásban szerzett gyakorlatról.”

Haraszti Kincső tizenkét évnyi sportolói múlttal a háta mögött sem tudott elszakadni ettől a világtól, az önkénteskedés pedig jó alternatívának tűnt számára a folytatásra. „Bármilyen meglepő, a kedvenc élményem az volt, amikor doppingvizsgálatra kellett kísérnem az egyik sportolót. Az az izgatottság, hogy sikerüljön elkapni őt, figyelni rá, időben odavinni a vizsgálatra... Nagyon jó érzés volt, hogy mindezt meg tudom oldani. Önkéntesként ilyen és ehhez hasonló helyzetekben tehetem próbára magam, ami olyan élményeket ad, amelyeket máshol nem tudnék szerezni.”

Önkénteseink mellett koordinátoraink számára is új kihívásokat jelentett az esemény, erről Gombkötő Vica számolt be nekünk. „Az első néhány napban az időjárás nem kedvezett nekünk, de hétvégére, a döntőkre szerencsére a nap is kisütött. Pozitív értelemben vett kihívás volt ez az esemény, az önkéntesek lendülete és a szervezők kedvessége és rugalmassága pedig még jobbá tette ezt az élményt, ráadásul egyre jobban megismertük az öttusa szabályait, számait.”

Ha te is csatlakoznál csapatunkhoz, az alábbi linken tudsz jelentkezni aktuális eseményeinkre.

Öttusában is bizonyítottak önkénteseink