Menü

Hírek

Örök élmény nehéz időkben – ilyen volt a Juventus budapesti vendégjátéka

Bárhonnan is nézzük, nem lesz kedvencünk a 2020-as esztendő. A világ, mint a múlt században oly sokszor, „csatatérré” változott, csak éppen most egy láthatatlan ellenséggel, a covid vírussal harcol az emberiség. Ebben az évben mindenki és minden veszített valamit. A sport egyik legfontosabb erényét, az integráló szerepét vesztette el idén. Módosítások, törlések, nézők nélküli lelátók jellemzik a sportévet, sőt az újkori olimpiák történetében először került sor halasztásra.  

Patai Gergely írása

Patai Gergő

A jelen helyzetben minden pillanatot meg kell becsülnünk, amikor az egészségügyi előírások maximális betartása mellett találkozhatunk, sporteseményen vehetünk részt, s azt tehetjük, amit a legjobban szeretünk: önkénteskedhetünk.

Tavaly bizonyára sokan jót nevettünk volna, ha valaki azzal hozakodik elő, hogy egy éven belül a Juventus és a Barcelona is megfordul hazánkban, ráadásul magyar csapat ellenfeleként. Szerencsére azonban a sok negatívum mellett kellemes meglepetéseket is tartogatott 2020, hiszen többek között a Ferencváros huszonöt év után ismét beverekedte magát a Bajnokok Ligája csoportkörébe.

Az már sajnos bizonyossá vált, hogy a katalán sztárcsapat ellen nem lehetnek nézők a Puskás Arénában, a Juventus vendégjátékát azonban még közel húszezren láthatták a helyszínen., és szerencsére a Fradi partnereként a Sport-Önként sem maradt ki a buliból, hiszen ismét lehetőséget kapott, hogy a bajnoki mérkőzéseken is mindig segítő önkéntesek és rengeteg jelentkező közül kiválassza azokat, akik segíthették az esemény lebonyolítását.

Az élmények sorozata már akkor elkezdődött, amikor megpillanthattuk a grandiózus Puskás Arénát, amelyben harminchat órával a találkozót megelőzően még csend és nyugalom honolt. Nem sokkal később aztán megérkeztek a Fradi labdarúgói az első hivatalos edzésre – a vendégek nem éltek ezzel a lehetőséggel – mi pedig munkába álltunk az ideiglenes otthonunkként szolgált sajtóközpontban. A mérkőzésfüzetek szállítása közben jószerével az egész stadiont körbejártuk, a parkolóházból indulva a sky-boxokig jutottunk, s természetesen kalandokból és derűs pillanatokból sem volt hiány.

Miután az utolsó plakátok is a helyükre kerültek, elérkezett a mérkőzés napja, amikor előbb a helyszínről tudósító sajtóorgánumok munkatársai, valamint a különböző sportvezetők, majd a résztvevő csapatok, végül a szurkolók is beléphettek az arénába. Önkéntesként mindenhol jelen voltunk, az egészségügyi előírások betartása végett ingyenes maszkkal segítettük ki a feledékenyebb drukkereket, köszöntő prospektusok kihelyezésével fogadtuk a prominens vendégeket, és néhány kedves szóval igyekeztük szebbé tenni a parkolóba begördülő újságírók napját. Végezetül magunk is helyet foglaltunk a lelátón, kiszurkoltuk Franck Boli szépítő találatát a hajrában, majd a szurkolók távozását követően gondoskodtunk arról, hogy a Puskás Aréna legközelebb is tiszta, rendezett otthona lehessen a legrangosabb sporteseményeknek. Hogy mikor lesz ez a legközelebb, azt egyelőre senki sem tudja, a novemberi élményeket azonban már a pandémia sem veheti el tőlünk.


 

 

Örök élmény nehéz időkben – ilyen volt a Juventus budapesti vendégjátéka