Menü

Hírek

Ne hagyd ki az év multisportos önkéntes eseményét!

Idén Miskolc és Debrecen ad otthon az Európai Egyetemi Játékoknak, mely a világ harmadik legnagyobb multisport eseménye. A rendezvény kapcsán az előkészületekről és az önkéntes program indulásáról Tóth Noémi, a miskolci helyszín vezető koordinátora adott gyors helyzetjelentést.

„Az Európai Egyetemi Játékokat (EUG) 2024. július 12- 24. rendezi meg az Európai Egyetemi Sportszövetség (EUSA) és a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS), a Debreceni és Miskolci Egyetem társszervezésében. Az egyetemi helyszínek mellett a két város már-már ikonikus, önkénteseink számára is ismerős versenyhelyszínei is szerephez jutnak majd, Miskolcon 10, Debrecenben pedig 7 sportág küzdelmeit bonyolítják le. Előreláthatólag 400 egyetemről mintegy 5000 sportoló részvételére számítanak a szervezők ebben a több, mint kéthetes időtartamban” – mesélte nagy lelkesedéssel Noémi.

„Az EUG – ahogyan a hivatalos szlogenben is benne van - több, mint játékok – valódi közösségteremtés és összetartozás is. Ennek jegyében mindenkit nagyon sok szeretettel várunk, kortól, nemtől függetlenül. Az esemény központi szereplői az egyetemista sportolók, viszont a program nagy hangsúlyt fektet az önkéntesekre, a középiskolástól a nyugdíjas korosztályig. Az eltérő generációk nagyon jól megtalálják egymással a közös hangot. A közös munka és az önkénteskedés során szerzett élmények remekül áthidalják a generációk közötti különbséget. Az esemény sikeres lebonyolításában óriási szerepe van az önkénteseknek, akik ezen az eseményen számos új pozícióban is kipróbálhatják magukat.” 

Az esemény előkészítéséről és a toborzás menetéről több kulisszatitkot is elárult Noémi: „A toborzást január 11-én indítottuk el az EDUCATIO Szakkiállításon, amely az országos kitelepülési akciónk első állomása volt. Számos egyéb eseményen is népszerűsítettük az EUG-t, mint például a Miskolci Egyetemi Nyílt Nap vagy a Kárpát-medencei Egyetemek Kupája, vagy a Miskolci Kocsonyafesztivál. A kitelepüléseink során sportos játékokkal, kihívásokkal várjuk az érdeklődőket, akik részletes tájékoztatást kapnak az eseményről, a jelentkezés menetéről, továbbá arról, hogy miért érdemes velünk tartani a nyár folyamán. A mozgás szerelmesein túl az esemény azoknak is felkeltheti az érdeklődését, akik az élmények, a hangulat és a társaság miatt csatlakoznának hozzánk.” 

Ha Te is részt vennél önkéntesként az év legnagyobb hazai sporteseményén, kattints IDE a jelentkezéshez. Regisztrálj most, jegyezd fel a dátumot és csatlakozz az 2024-es Európai Egyetemi Játékok önkéntescsapatához!

Ne hagyd ki az év multisportos önkéntes eseményét!