Menü

Hírek

„Mindig is vonzott ez a légkör”

A Sport-Önként csapata a 2023-24-es nemzetközi kupaszezonban is együtt menetelt a Ferencváros labdarúgóival. Önkénteseink a tavaly nyári selejtezőktől kezdve az Európa Konferencia Liga csoportkörén át egészen a nyolcaddöntőig kísérték a magyar bajnokcsapatot. Vizváry Zsuzsanna évek óta erősíti a Sport-Önként Egyesület egyre bővülő önkéntescsapatát, idén sem volt kérdés, hogy a Fradi hazai meccsein is csatlakozik a társasághoz. Cikkünkben a Ferencvároshoz kötődő személyes élményeiről és kedvenc önkéntes tevekénységeiről kérdeztük az Olympiakosz elleni mérkőzés előtt.

Zsuzsanna oszlopos tagja a csapatnak, az elmúlt időszakban is rengeteg eseményen vett részt, köztük a Fradi nemzetközi kupamérkőzésein „Az Európa Konferencia Liga selejtezőin túl a Fradi mindhárom csoportmérkőzésére jelentkeztem önkéntesnek, és szerencsére be is kerültem. Hamarosan kezdődik az Olympiakosz elleni nyolcaddöntő visszavágója itt a Groupama Arénában, már alig várom. Nem véletlen ez a nagy lelkesedés, hiszen már édesapám is nagy Fradi-drukker volt, a fiam pedig 18 évig járt úszni a Népligetbe. Engem mindig is vonzott ez a légkör, ami azóta is megmaradt.”

Az önkénteskedést sokszor furcsa szemmel nézik azok, akik még nem dolgoztak ebben a formában, Zsuzsanna ismerősei is sokszor rácsodálkoznak erre a tevékenységre. Ha előkerül ez a téma, általában meglepődnek, hogy erre áldozom a szabadidőmet, de túl sok jelentőséget nem tulajdonítok neki. Ráadásul közel lakom a stadionhoz, szívesen jövök segíteni a focicsapatnak. Gyakorlatilag szinte minden területet kipróbáltam már, a legjobban talán a magazin- és szórólaposztást szeretem. Ezen kívül a szurkolói aktivitásokban, vetélkedőkben szoktunk segíteni, ilyen például a lövőerő mérő kezelése, ahol a legügyesebbeket ajándékokkal jutalmazzák.”

Természetesen a futball mellett több olyan sportág is van, amelyek Zsuzsanna kedvencei közé tartoznak. „Talán a vízilabdát és az úszást emelném ki, ezeket szeretem a legjobban. Alapvetően bármilyen sportágra nyitott vagyok, ha budapesti helyszínen rendezik meg, bár a jövőben szeretném vidéki helyszínen is kipróbálni magam, ha a helyzet engedi.

Amennyiben Te is szeretnél becsatlakozni és önkéntesént segíteni, látogass el az alábbi linken található oldalra, ahol néhány gombnyomással jelentkezhetsz aktuális eseményeinkre.

„Mindig is vonzott ez a légkör”