Menü

Hírek

Mesterhármas

Azt már korábban lehetett tudni, hogy 2019 egy mozgalmas, sportendezvényekkel teli év lesz Magyarországon, de azt, hogy egy hétvégén egyszerre három különböző helyszínen kap lehetőséget a Sport-Önként csapata, arra talán senki sem gondolt.

 

Az eseménydömping az evezős szezonnyitóval a Budapest Cup Regattával indult. Az evezősöktől kapott lehetőséggel újabb sportág került fel az egyesület palettájára. Amíg a versenyzők a Dunán húzták a lapátot, addig önkénteseink a parton segítették a verseny lebonyolítását. Az önkénteseket ezúttal Széky Anna koordinálta:

- Ez volt az első evezős esemény a Sport-Önként történetében, de egy remek élmény és felkészülési lehetőség volt a Masters Evezős Világbajnokságra, amit majd Velencén rendeznek szeptemberben. Megismerkedhettünk a sportág specifikus részeivel, például, hogy milyen a vízre szállás.  Más sportágakhoz képest egy kicsit szokatlan volt, hogy tőlünk távolabb, a vízen történt minden, de jó rálátási lehetőséget kaptunk az evezősök életéről.

Az önkéntescsapat segített a regisztrációknál, a parkolásnál, a bíróknak, az eredményhirdetésnél, illetve egy elég egyedi területen, a down-szindrómás gyerekek kísérésénél.
 

- Kiemelt figyelmet igényeltek a down-szindrómás gyerekek, akiket kísértünk. Ilyen feladattal még nem találkoztunk korábban, de sikeresen vettük az akadályt. Összességében családias, jó hangulatú volt a verseny mindkét napja, és egy kicsit beleláthattunk az evezősök világába - mesélte Anna.

A labdarúgó magyar bajnokság tavaszi szezonjának második felére a Ferencváros labdarúgócsapatának munkatársai felkérték az egyesületet, hogy minden hazai mérkőzésen a szurkolók körüli önkéntestevékenységeket lássa el. Önkénteseink programfüzetet osztottak, a félidei játéknál segítettek, illetve a Fradi gombnál, a szurkolók kiválasztásánál tevékenykedtek. A résztvevők Albert Dóra koordinátor vezetésével vettek részt a meccsen, méghozzá olyan lelkesen és sikeresen, hogy a mérkőzés kezdete előtt negyed órával már minden szurkoló kezébe foghata a magazinokat, valamint a félidei játék szerencsés résztvevőit is kiválasztotta a Fradi gomb. Az idényből a Ferencváros számára még három komoly rangadó van hátra a Vidi, az Újpest és a Debrecen ellen, ahol minden bizonnyal az önkénteseink is segítik majd a Fradi csapatát 30. bajnoki címéig.

Miközben a dunaparton és Groupama Arénában is zajlott az élet, a civis város is megtelt önkéntesekkel. A Főnix Csarnokban a Férfi Kézilabda Magyar Kupát rendezték. A nők után a férfiak is megmérettették magukat a Magyar Kupában. Igazán kiélezett döntőt láthattak a nézők, tizenegy év után trónfosztással. Az önkéntesek hasonló feladatokat láttak el, mint három héttel korábban, a Török Bódog női Kézilabda Magyar Kupa négyes döntőjén, csak nagyobb számban voltak jelen az eseményen. A Sport-Önként csapatát ezúttal Biró Dávid és Szakál Dorina vezette.

- Kész tervünk volt, hiszen szinte minden megegyezett a női kupadöntővel, csak nagyobb tömeg volt, és felfokozottabb hangulat, főleg egy ilyen kiélezett Veszprém-Szeged döntőn. Nagy segítséget jelentett, hogy Dorina három héttel korábban, a női MK-döntőn minden kihívással találkozott, így jóval rutinosabban kezelhettük a felmerülő problémákat, amiből szerencsére alig akadt. Ugyan az egyik pályatörlő önkéntesünk az első félidőben akaratlanul is a nyakába kapta az egyik szurkoló sörét, de azon kívül, hogy pólót kellett cserélnie nem történt semmi gond. – mesélte Dávid.

A két hétvége Debrecenben lényegében az FINAL4 főpróbája volt, hiszen azok az önkéntesek, akik mindegyik eseményre jelentkeztek belekóstolhattak a Sport-Önként életébe.

- Úgy gondolom, hogy mindkét hétvégét sikerrel zártuk. Jó volt látni azokat az önkénteseket, akik érdeklődnek a kézilabda iránt, de nem voltak még ilyen rendezvényen. Szerintem remek főpróbákon vagyunk túl.

 

Rendkívül mozgalmas hétvégén tudhat maga mögött a Sport-Önként csapata, de nincs megállás, következik a Magyarország-Oroszország férfi kézilabda Eb-selejtező, egy Fradi-Vidi rangadó, és a hónap végén megpróbáljuk megelőzni a fogaskerekűt. Tartsatok a Sport-Önkénttel, várunk mindenkit szeretettel!

 

 

Mesterhármas