Menü

Hírek

Megugrottuk ezt az akadályt is

A címmel ellentétben, akadálynak véletlenül sem neveznénk a Gyulai István Memorial Atlétikai Magyar Nagydíjat, hiszen évről évre lelkesen veszünk részt rajta mi, Sportönkéntesek. Az idei évben közel 50 önkéntesünk lehetett részese ennek a nagyszerű eseménynek, ahol ismét világsztárokkal teletűzdelt versenyszámokkal büszkélkedhettek a szervezők.

Ugyan a versenynapot július 9-én, kedden tartották, önkénteseink már szombattól kezdve dolgoztak az akkreditációs irodában, illetve a versenyzőket vendégül látó szállodákban. Örömmel tapasztaltuk, hogy idén is megismerhettünk pár új arcot, akik már alig várták, hogy betöltsék a 16. életévüket, és csatlakozhassanak egyesületünkhöz. A versenynapon a legtöbb emberünk a pálya és a versenyzők között dolgozott, tehát a közös fotók a sztáratlétákkal szinte elkerülhetetlenek voltak. Ráadásul 16 szerencsés önkéntesünk, feladatkörének köszönhetően, virágot is átadhatott a győztes atlétáknak.

A verseny egyébként nagyon jól sikerült, így ismét nagy az esély arra, hogy Diamond League-versenyek után a legjobb egynapos nemzetközi viadal legyen a székesfehérvári esemény. Hazai részről a legjobban Halász Bence teljesített, aki a kalapácsvetők versenyében 77.36 méteres dobásával ezüstérmet szerzett a világ legjobbja, Pavel Fajdek mögött, aki 80.49 métert dobott. Bence után a legjobb helyezést Nguyen Anasztázia szerezte, aki egy nagyon erős távolugrómezőnyből hozta el a bronzérmet 670 centiméteres egyéni csúccsal. Márton Anita 18 méter feletti dobással lett negyedik női súlylökésben, míg Kozák Luca és Kerekes Gréta is nagyszerű teljesítménnyel, előbbi idei, utóbbi egyéni legjobbjával zárta a 100 gátat.

Női 2000 méteren az etióp Genzeba Dibaba világcsúcsot szerette volna megdönteni, de sajnos nem jött össze. Dibaba így is nagyszerű időt futott, amit vastapssal jutalmaztak a szurkolók. Versenycsúcsokból akadt még egy pár: férfi 200 méteren már Christian Coleman nevéhez fűződik 19.91 másodperces idővel, női 200 méteren pedig már Shaunae Miller-Uibo 22.18 másodperccel a legjobb. A legjobban várt versenyszám a férfiak hármasugrása volt, itt a szervezők a világ jelenlegi két legjobb ugróját, Christian Taylort és Will Claye-t is a versenyre csábították, és tényleg zseniális versenyzést mutattak be, szinte végig centiméterekre voltak egymástól. Végül 17.93 méteres ugrásának köszönhetően Taylor állhatott a dobogó tetejére.

Ha esetleg lemaradtál erről az eseményről, de szeretnél remek élményekkel és tapasztalatokkal gazdagodni, akkor nézd meg honlapunkon az események menüpontot, ahol azonnal jelentkezhetsz is a rendezvényekre, illetve a régi motorosokat is biztatjuk a további közös élménygyűjtésre. Az eseményeken pedig készítsetek fotókat, és ha megosztjátok azokat a közösségi média felületeken, akkor használjátok a #sportonkentcsalad hessteget, hogy kikerüljetek a Sport-Önként Egyesület hivatalos oldalára is. Mutassuk meg, hogy önkéntesnek lenni jó!

Megugrottuk ezt az akadályt is