Menü

Hírek

„Más fizet az élményért, mi pedig ebben dolgozunk”

Április 23-án és 24-én rendezték meg a férfi Magyar Kupa elődöntőit és döntőit, ezúttal is a Sport-Önként közreműködésével. A hétvége különlegessége volt, hogy a klubcsapatok összecsapása mellett a magyar női válogatott Szlovákia elleni Európa-bajnoki selejtezőjét is ekkorra szervezték meg.

Purman Fanni, aki már számos eseményen volt önkéntesünk, új szerepkörben próbálhatta ki magát:

- Pályatörlőként még sosem voltam kézilabdaeseményen, de mindenképpen maradandó élmény volt. Játékosként hallani a figurákat, testközelből látni azt, hogy mi történik a pályán, hatalmas extra motiváció tud lenni ahhoz, hogy önkénteskedjünk. Nekem ráadásul személyes kötődésem is volt a csapatokhoz, hiszen korábban csapatkísérőként dolgoztam már a spanyol és a szlovén válogatottakkal is, a fiúk pedig régi ismerősként köszöntöttek a folyosón. Ráadásul sikerült pár szót váltanom a kimaradó Janurik Kingával is, akivel korábban csapattársak voltunk. Nem véletlenül szoktuk azt mondani, hogy mi kivételes helyzetben vagyunk: más fizet az élményért, mi pedig ebben dolgozunk.

Három koordinátorunk, Nótár Nóri, Szilágyi Anna és Szalóky Boldizsár új helyzetben találhatta magát az eseményen, hiszen ezúttal sokkal nagyobb felelősség hárult rájuk, mint a korábbi eseményeken.

- Az elején nagyon túlaggódtuk a dolgot, de a kölcsönös bizalom, a hármunk között kialakult harmónia segített abban, hogy leküzdjük az akadályokat – emelte ki Nóri. - Jó volt látni, hogy a januári Európa-bajnokságról rengeteg ismerős arc tért vissza, régi ismerősökként fogadtuk egymást, és a munka is gördülékenyebben ment már így, hogy ismertük az erősségeiket. Azért el kell ismernünk, hogy ez a hétvége nem két napnak hatott, hanem legalább egy hétnek, de ennyire lelkes önkéntesekkel minden fáradozás megérte.

Anna és Boldi a fiatalos lendületet képviselték a csapatban.

Ahogyan Nóri is mondta, kifejezetten intenzív élmény volt az egész hétvége. Nekünk kellett olyan döntéseket meghoznunk, amit eddig mások hoztak meg. Szerintem mindannyian örültünk, hogy kicsit belekényszerítettek minket ebbe a helyzetbe, muszáj volt nekünk vállalni a felelősséget. A CSAPAT, így, csupa nagy betűvel, jelesre vizsgázott, az önkéntesek is jól érezték magukat, mi pedig rengeteg értékes tapasztalattal gazdagodtunk.

Kézilabdás programjaink gőzerővel robognak tovább, hiszen május 28-29-én a női Magyar Kupa küzdelmeinek legizgalmasabb összecsapásai következnek, de nincs már messze a női Bajnokok Ligája Final Four és a Nemzeti Strandkézilabda Bajnokság nyitánya sem.  Ne felejtsétek, a Török Bódog Női Magyar Kupa Négyes Döntő eseményére május 15-én éjfélig jelentkezhettek.

„Más fizet az élményért, mi pedig ebben dolgozunk”