Menü

Hírek

Láss csodát!

Korábbi cikkeinkben beszámoltunk már az idei atlétikai világbajnokság Team services, broadcast és média területén dolgozó Sport-Önként koordinátorokról ám a lista még mindig nem teljes.

Deák Kriszta mellett közvetlenül a szervezőbizottságban részeként tevékenykedett Csábi Bence és Tóth Noémi is, akik a formaruhák kiosztásáért, a welcome bagek összekészítéséért, kiosztásának koordinálásáért, illetve az esemény HR táblázatának és catering igényének felméréséért, vezetéséért feleltek. „Mi voltunk az a terület, amely az akkreditációval megegyezően a leghamarabb nyitotta meg kapuit és az esemény végéig üzemelt. Korábbi világesemények tapasztalata alapján tudtuk, hogy hosszú és nehéz időszak áll előttünk, tele hullámvölgyekkel, melyeken igyekeztünk egymást mindig átlendíteni. Óriási köszönettel tartozunk az önkénteseknek, akik fantasztikus munkájukkal tették könnyebbé a napjainkat. Fantasztikus volt találkozni a sok-sok ismerős arccal. Egy-egy nap végén nagyszerű érzés volt felülni a lelátóra és látni a rengeteg szurkoló, mosolygó, vidám embert, valahogy még a levegő is más volt, csak a pozitivitás áradt mindenhonnan.” – mesélt élményeiről Noémi.

Csábi Evelin testvérét is segítve dolgozott a formaruha központban önkéntesként, ami számára egyfajta nosztalgia is volt. „Úgy éreztem, hogy hosszú idő után szeretném megint átélni az önkénteskedéssel járó érzéseket. Szerencsére a munkámmal is össze tudtam egyeztetni a kötelezettségeket, és így az előkészületektől az esemény végéig beleláttam a folyamatokba.”

Szakál Dorina szintén a helyszínen dolgozott, ő a Sport-Events kötelékében site managerként tevékenykedett. „Mi feleltünk azért, hogy a nézők és a stadionban dolgozók környezete is megfelelő legyen, mindenhol tisztaság, rend és biztonság várja őket, miközben ők semmit nem vesznek észre az esetleges problémákból. A legnagyobb nehézség a hatalmas terület és az eddigi rendezvényekhez képest is rendkívüli munkaóraszám volt. A Sport-Önkénttől eltérően itt meg kellett tanulnom, hogy nem én osztom ki azoknak a feladatokat, akik el is végzik, hanem csak továbbadom az információt annak, aki a végrehajtók felé kommunikálja. A megpróbáltatások ellenére imádtam minden pillanatát.”

A transzfer területe sem maradhatott Sport-Önként koordinátor nélkül, itt Velky Zsófi képviselte a csapatot. „Az egyik VIP hotelben dolgoztam végig, itt az országos és a nemzetközi szövetségek képviselőinek kellett fuvart szerveznünk. Mivel egy viszonylag kis helyünk volt elkülönítve, a szálláskoordinátoron kívül csak néhány önkéntessel dolgoztunk együtt. Természetesen útba kellett igazítani a vendégeket Budapest utcái kapcsán is, egyfajta információforrásként is működtünk a normál feladataink mellett.”

Koordinátoraink egytől egyig fantasztikusan érezték magukat a feladatkörökben, miközben büszkén nézték, hogy a #sportönkéntcsalád tagjai milyen lelkesen és ügyesen dolgoznak, régi ismerősökként köszöntve egymást! Ha te is szívesen önkénteskednél, itt találod legújabb eseményeinket!

Láss csodát!