Menü

Hírek

Idén is futott a Csepel

A II. Csepeli Családi Sportnap után önkénteseink újabb szabadidős sportesemény lebonyolításában segítették a szervezők munkáját, ezúttal futóversenyt rendeztek a XXI. kerületben. Az élményekről az esemény koordinátorát, Gombkötő Vicát és önkéntesünket, Székely Adrit kérdeztük.

Vica idén az Előzd meg a fogaskerekűt! eseményen már megtapasztalhatta, milyen más hangulata van egy szabadidős versenynek. „Sok szempontból jelentett nagy kihívást a rendezvény, hiszen éppen egy borongós napot fogtunk ki, de ez sem szeghette az önkéntesek vagy a résztvevők kedvét. A csapat az emlékérmek kiosztásában és a regisztrációban segédkezett, valamint egyéb versenyszervezést segítő feladatok is adódtak. Ebben az eseményben is megmutatkozott, hogy mennyire más atmoszférát teremt, ha nem versenysportról beszélünk, a családias hangulat mindenkit magával ragadott.”

Adri korábbi helyi lakosként a sportérték mellett a közösségért végzett tevékenység miatt is jelentkezett önkéntesnek. „A rendezvény légköre ismerős volt számomra, és nagyon jó volt újra visszacsöppenni, hacsak egy napra is, ebbe a közegbe. Számos csepeli ismerősömmel és önkéntestársammal találkoztam, de egykori tanáraimat is láttam, akik ugyanolyan lelkesedéssel szurkoltak iskoláik versenyzőinek, ahogyan azelőtt nekem is.”

A személyes kötődés mellett Adri több feladatból is kivette a részét, egy percig sem unatkozott, „Elsősorban a regisztrációs pultnál dolgozók munkáját segítettem, az eseményre kiérkező felnőttek adatait regisztráltam. Emellett a 4000 méteres futam célvonalában a férfi szenior korcsoport első hat befutóját kellett érkezési sorrendbe állítanom, illetve az eseményt záró ovis futam végén a gyerekeknek járó müzliszeletek kiosztásában vettem részt. A befutók figyelése komoly odafigyelést igényelt, ez volt a verseny legnagyobb kihívása számomra, de együtt sikerült mindent megoldanunk.”

Hasonló élményeket szereznél velünk? Aktuális eseményeinket itt találod!

Idén is futott a Csepel