Menü

Hírek

Fradi női kézimeccsen jártunk az érdi arénában

Több szempontból is különleges élményben volt része annak a körülbelül tucatnyi önkéntesnek, akik a Ferencváros női kézilabda csapatának mérkőzésén segítették a lebonyolítást a Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakaszában.

Egyesületünk teltházas, kiemelt jelentőségű mérkőzésen szerepelhetett a Fradi női kéziseinek sorsdöntő meccsén. A BL-negyeddöntőben érdekelt zöld-fehér csapatot maroknyi, de annál lelkesebb önkéntes csapat támogatta az áhított cél, a júniusi EHF Final4 elérésében. A legrangosabb kézilabdás kupasorozat budapesti négyesdöntője lassan tíz éve az egyik legnépszerűbb önkénteseseményünk, a Ferencváros labdarúgócsapatának hazai rendezésű NB1-es és nemzetközi meccsei szintén nagyon népszerűek az önkénteseink körében.

Helyszíni koordinátorunk, Tóth Enikő így idézte fel a rendhagyónak számító, reményeink szerint hosszabb távú projekt előkészítő feladatait: „Igazából a két fél kapcsolatfelvételétől kezdve nagyon gördülékenyen ment a közös munka, és az esemény különlegessége az önkéntesjelentkezések számában is megmutatkozott. A jövőre nézve ez mindenképpen pozitív. A már megszokott, klasszikus szurkolói, média és a VIP-beléptetésen túl újdonságként a helyszínre érkező vendégek parkoltatásában, kísérésében és ültetésében is segítettek önkénteseink”.

Pásztor Nikolettet élete első önkéntesélményéről kérdeztük: „Eredetileg Tóth Enikőtől hallottam erről a lehetőségről, bár édesapámmal rendszeresen megfordulunk Fradi-meccseken. A klubhoz való kötődésemtől függetlenül mindig is érdekelt az önkénteskedés világa. Mezei szurkolóként számtalan alkalommal láttam őket tevékenykedni, ezért némi elképzelésem volt a várható munkát illetően. Külső szemlélőként többször feltűnt az a jó hangulat, az az elhivatottság, ami az önkénteseket övezi. Kicsit még csiszolnom kell a nyelvtudásomon, de egészen biztos, hogy a jövőben is szeretnék ezzel a csapattal tartani!”

A Ferencváros végül hatalmas csatában maradt alul az Esbjerggel szembeni párharcban, vagyis elmaradt a tavalyi csoda és a népligetiek nem jutottak be a júniusi Final4-ra. A Győr viszont továbbra is versenyben van a trófeáért! Egy biztos, önkéntescsapatunk ott lesz a 10. jubileumi négyesdöntő hétvégéjén és mindent megtesznek majd az esemény sikeres lebonyolításáért.

Fradi női kézimeccsen jártunk az érdi arénában