Menü

Hírek

Élmények kavalkádja vár a kézi Eb-n!

Halászlé a Tisza-parton, erdei kaland a debreceni Nagyerdőben, csobbanás a Széchényiben, majd egy végletekig kiélezett kézimeccs egy impozáns arénában. Kell ennél több? Ha igennel felelsz, jó helyen jársz!

Hazánk Szlovákiával karöltve minden eddiginél különlegesebb férfi kézilabda Európa-bajnokságot rendez 24 csapat részvételével, a szervezők élmények kavalkádjával várják a magyar és külföldi szurkolókat 2022 januárjában. Budapesten, Debrecenben és Szegeden két és fél hét alatt összesen 35 mérkőzést rendeznek, a kontinensviadal döntőjének is a magyar főváros új ékköve, a Multifunkcionális Sportcsarnok ad otthont.

Talán kevesen gondolnák, de ahhoz, hogy Mikler Rolandék a legjobbjukat nyújtsák a hazai rendezésű Eb-n, elengedhetetlen az önkéntesek munkája. Ők a hétköznapi hősök, akik a legtöbbször láthatatlanok, hiszen a háttérben, a kulisszák mögött tevékenykednek, olyan helyekre nyerhetnek bebocsátást, amiről a legtöbben csak álmodnak. A mindenre elszánt jelentkezők közül néhányan a szállodában és az öltözőfolyosón is kézilabdázók között lehetnek, mások a pálya szélén élhetik át az izgalmakat, vagy épp a kommentátorok és újságírók munkáját segíthetik.

„Mindhárom helyszínre toborzunk önkénteseket, Budapesten, Debrecenben és Szegeden egyaránt közel 250 fő segíti majd a szervezők munkáját – hangsúlyozta Mikó Anna, az esemény koordinátora. – Az önkénteskedés egyik bája, hogy más-más személyiségű emberek jelentkeznek az egyes eseményekre, így mindenkinek más terület áll közel a szívéhez. Általában arra buzdítjuk a jelentkezőket, hogy olyan területet válasszanak, ahol komfortosan érzik magukat, összecseng az érdeklődési körükkel. Általánosságban elmondható, hogy a csapatkísérés és a versenylebonyolítás mindig nagy érdeklődésnek örvend, hiszen előbbinél közvetlen kapcsolatba léphetsz a játékosokkal, míg utóbbi területen a pálya környékén lesznek feladataid.”

Amennyiben Te is részese lennél a kalandnak, néhány perc alatt leadhatod a jelentkezésed a Sport-Önként Egyesület honlapján. A regisztrációt követően kiválaszthatod a feladatkört, amelyben szeretnél dolgozni, valamint megadhatod, hogy a torna melyik helyszínein és szakaszaiban számíthatunk a munkádra. Egyes területeknél interjú is vár rád, mielőtt megkapod az értesítést, hogy bekerültél-e a 2022-es férfi kézilabda Európa-bajnokság önkéntes csapatába. A szervezőbizottság teljes egyenruhát és étkezést biztosít, és szakmai gyakorlatot és közösségi szolgálatot is igazolunk. Az önkéntesek megismerhetik egy világverseny szervezésének hátterét, az esemény ideje alatt közös programokon, játékokon és versenyeken vehetnek részt, a torna végére pedig számos élménnyel lesznek gazdagabbak.

Az Európa-bajnokság huszonötödik csapata Veled lesz teljes, jelentkezz még ma önkéntesnek!

Élmények kavalkádja vár a kézi Eb-n!