Menü

Hírek

Családias hangulat, homok, parádés mérkőzések – túl egy újabb strandkézilabda szezonon

A tavalyi évhez hasonlóan idén is a Sport-Önként közreműködésével rendezték meg az Országos Strandkézilabda Bajnokság fordulóit. A kvalifikációs tornák során három koordinátorunk, Gáti Emese, Szalóky Boldizsár és Trinyik Flóra dolgozott együtt a helyszínen az önkéntesekkkel.

Az első három forduló különösen nagy kihívást jelentett mindenki számára, hiszen ezek éppen a vizes világbajnokság idejére estek, így sokaknak választania kellett a két esemény között. „Külön öröm volt számomra, hogy Agárdon, Hajdúnánáson és a Lupa-tónál rendezett fordulón is én lehettem a koordinátor, és sikerült minden hétvégére ütőképes csapatot összeállítanunk.” – mesélte Emese. „Az önkéntesek a jegyzőkönyvek megírásában segédkeztek a versenybírók és a játékvezetők mellett, így testközelből láthatták a mérkőzéseket, miközben kifejezetten nagy felelősséggel járó munkát végeztek.”

Boldi és Flóra különleges felállásban dolgoztak együtt idén. Míg Boldi Marcali, Balatonboglár, Balatonakarattya és Salgótarján helyszíni feladatait látta el, Flóra a háttérből segítette a lebonyolítást. Természetesen azért ő sem maradt ki az igazi izgalmakból. „Különösen nagy kihívás volt ebben a felosztásban együtt dolgozni, de úgy érzem, mindkettőnknek rengeteg hasznos tapasztalatot jelentett. Az már csak hab volt a tortán, hogy a vonyarcvashegyi döntőn én dolgozhattam együtt az önkéntesekkel.”

Ebben az évben több helyszín esetében is lehetőség volt a csapatépítésre, hiszen önkénteseink a távolságok miatt a helyszínen szállást is kaptak. „Marcali és Salgótarján esetében is szuper csapat jött össze, szerencsére esténként sokat tudtunk velük beszélgetni, megismerni egymást. Többen közülük későbbi fordulókon is segítettek, annyira jól érezték magukat az eseményen” – számolt be élményeiről Boldi.

Az önkéntesek mellett a szervezők is hozzájárultak a jó hangulathoz. Boldi, Emese és Flóra is kiemelte a különlegesen jó hangulatot. „Ez egy családias versenysorozat, amellett, hogy komoly téttel bír. A játékvezetők, a versenybírók és a szövetség munkatársai is folyton segítették az önkéntesek munkáját, nem telt el úgy nap, hogy ne kaptunk volna pozitív visszajelzést. Ilyenkor egy koordinátor különösen büszke azokra az emberekre, akikkel együtt dolgozik. Egy-egy forduló végére tényleg igazi kis családdá váltunk.”

Bár a strandkézilabda küzdelmei erre az idényre véget értek, az év hátralévő részében sem maradunk kézilabda nélkül. Az Események aloldalunkon hamarosan jelentkezhettek a női és férfi válogatott mérkőzéseire.

Családias hangulat, homok, parádés mérkőzések – túl egy újabb strandkézilabda szezonon