Menü

Hírek

Arcok - 2. rész

Önkéntes portréink következő részében ismerjétek meg Szilágyi Marcit és Sebestyén Ákost, akik fiatal koruk ellenére már nagyon tapasztaltak, hizen rengeteg eseményen segítették a sportönként-családot.

 

Hogyan kerültetek kapcsolatba a Sport-Önként Egyesülettel?

Marci: Még 2017-ben, amikor a csörgőlabda világbajnokság volt, akkor az egyik ismerősöm ajánlotta, hogy az érettségihez szükséges közösségi munkámat végezzem el sporteseményeken. Tetszett az ötlet, és amint belecsöppentem a „Sport-Önként”-es forgatagba, már nem csak a kötelező órákat láttam, hanem egy nagyszerű közösséget, amelynek én is részese akartam lenni.

Ákos: Nekem Marci mesélt az iskolában, hogy milyen jól érezte magát az önkéntesekkel, és hogy ez mennyire jó módja annak, hogy meglegyen a szükséges 50 óra közösségi szolgálat az érettségihez. Én egy Fradi-meccsel kezdtem. Természetesen már én is bőven túl vagyok a kötelező óraszámon, de annyira beszippantott ez a légkör, hogy amint van rá lehetőségem, jövök önkénteskedni.

Melyik volt a kedvenc sporteseményetek, amelyen önkéntesként vettetek részt?

M: Final4, ez egyértelmű.

Á: Nekem is a kézilabdához kötődik, de nekem a 2019-es női junior kézilabda Európa-bajnokság Győrben. 11 fantasztikus nap.

Miért jó önkéntesnek lenni?

M: Ha őszinte akarok lenni, akkor legelőször ugye a közösségi szolgálati órák igazolása volt a motiváció, de ez később teljesen háttérbe szorult. Nagyon élveztem, hogy az a csapat, amellyel együtt dolgoztam a csörgőlabda vb-n, a Final4-on is ott volt. Láttam, hogy ez egy olyan közösség, amely összetart, és jó barátságok köttetnek. Mindenki nagyon jófej.

Á: Nagyon jó, hogy beláthatok a kulisszák mögé. Egy sportesemény nagyon összetett, nézőként csak egy oldalt látsz, önkéntesként pedig a másik oldal is elérhetővé válik. Ezen kívül pedig a társaság az, ami miatt szeretek a Sport-Önként Egyesülettel rendezvényekre járni.

Szoktátok ajánlani másoknak a Sport-Önként Egyesületet?

M: Igen, az osztályunkból már több embert is elhívtam egy-egy eseményre, de egyelőre csak Ákos ragadt meg a csapatban.

Mivel foglalkoztok a hétköznapokban?

Á: Mindketten a Teleki Blanka Gimnáziumban tanulunk még.

Arcok - 2. rész