Menü

Hírek

Arcok – 1. rész

Önkéntes portréink első részében ismerjétek meg Helembai Gabriellát, akire már régóta számíthatunk.

 

Hogyan kerültél kapcsolatba a Sport-Önként Egyesülettel?

Gyerekkorom óta kézilabdázom, és szerettem volna eljutni a budapesti Final4-ra. 2017-ben az egyik ismerősöm mondta, hogy lehet önkéntesnek jelentkezni rá, én pedig azonnal így is tettem. Azóta pedig próbálok minél több eseményen ott lenni, és segíteni a szervezők munkáját.

Milyen eseményekre szoktál jelentkezni?

Igazából nem szoktam sportág szerint válogatni. A kézilabdás események állnak a legközelebb a szívemhez, olykor még vidékre is elutazom, hogy egy-egy nagyobb kézilabda rendezvényen önkénteskedjek.

Melyik volt a kedvenc sporteseményed, amelyen önkéntesként vettél részt?

Most már háromszor is ott lehettem a Final4-on, azok közül nem tudnék kiemelni egyet sem, mert mindegyik más miatt volt a kedvencem. Ezeken kívül pedig a férfi ifjúsági csörgőlabda világbajnokság érintette meg legjobban a szívemet.

Miért jó önkéntesnek lenni?

Számomra az a legfontosabb, hogy így tudok a legközelebb maradni a sporthoz. Önkéntesként eljutok olyan sporteseményekre, amelyekre nézőként nem biztos, hogy elmennék. Megismerhetem, hogy milyen háttérmunka zajlik, hogy a nézők már egy kész, komplett, szórakoztató szolgáltatást lássanak. Ezeken kívül sok új ismerősre teszek szert minden rendezvényen, akikkel későbbiekben is tartjuk a kapcsolatot.

Szoktad ajánlani másoknak a Sport-Önként Egyesületet?

Természetesen igen. A közösségi oldalakon mindig megosztom az eseményeket, illetve van egy közös csoportunk még a vizes vb-ről, nekik is mindig megírom, hogy milyen lehetőségek vannak éppen. Azt még el kell, hogy mondjam, ég és föld a különbség, amikor a Sport-Önkénttel vagyok egy eseményen, és nem más önkéntes szervezettel. Nálam a Sport Önként az etalon. Profi munkát végeznek, igyekeznek mindent megtenni azért, hogy az önkéntesek jól érezzék magukat a munkavégzés során, és a munkájukhoz minden segítséget megkapjanak.

Mivel foglalkozol a hétköznapokban?

Nyugdíjas vagyok, úgyhogy ez is az oka, hogy ennyi rendezvényre el tudok menni önkénteskedni. Van két kisunokám, akikkel imádok foglalkozni, amikor tehetem, velük vagyok. Ezen kívül még aktívan kézilabdázom a Budapest Bajnokságban.

Arcok – 1. rész