Menü

Hírek

Arannyal folytatták

Győr városa igencsak jó ómen, amikor női junior kézilabdázásról beszélünk. 2001-ben világbajnoki, 2009-ben Európa-bajnoki ezüstöt nyert itt a korosztályos válogatott, míg a mostani generáció 2017-ben lett itt első az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon, és idén sem maradt el a bravúr.

Július 11-21 között a győri Audi Aréna és a Magvassy Mihály Sportcsarnok adott otthont az U19-es női kézilabda Európa-bajnokságnak. A Magyar Kézilabda Szövetség ismét a Sport-Önként Egyesületnek szavazott bizalmat, amikor az önkéntesprogramról esett szó. Mi pedig – mint mindig – óriási lelkesedéssel vetettük magunkat az események forgatagába. Az önkéntes központ megtelt élettel és csupa mosolygós arccal, akik profin végezték a rájuk bízott feladatokat.

Egy ilyen eseményen életre szóló barátságok köttetnek, mivel a sport szeretete közös bennünk, bennetek. A szabadnapokon sem ültünk a babérjainkon, kétszer is rendeztünk önkéntes kézilabda meccset, és különböző programokkal próbáltuk feldobni önkénteseinket. Általában ritkán kerül sor arra, hogy a tornán résztvevő kézilabdások szurkoljanak a csapatkísérőjüknek és nem fordítva, de most még ez is megtörtént. Nem tudjuk elégszer kiemelni, ÖNKÉNTESNEK LENNI JÓ!

Ami pedig a magyar válogatottat illeti, a csoportkört az élen fejezték be a lányok, miután Montenegróval, Ausztriával és Spanyolországgal találkoztak. A középdöntőben érkezett Norvégia és Románia, de egyik nemzet sem jelentett akadályt, így továbbra is 100%-os mutatóval jutottak elődöntőbe mieink. A torna talán legnagyobb falatja itt következett. Az ellenfél az az orosz válogatott volt, amely tavaly a világbajnoki döntőben meg tudta verni a magyarokat. A szoros meccs végén Kuczora Csengéék örülhettek, két góllal sikerült legyőzni a torna egyik favoritját.

A döntőre megtelt az Audi Aréna, több mint 5000 szurkoló éltette a magyarokat Hollandia ellen. Ennek eredményeképp sokkal magabiztosabbak voltak a mieink, és a mérkőzésen végig vezetve, végül hét gólos különbséggel megverték ellenfelüket. A döntő legjobb játékosának Herczeg Lilit választották, aki hét mérkőzésből négyen is elnyerte ezt a címet. A torna álomcsapatába balátlövőként Kácsor Gréta került, míg a legjobb védekező játékosnak járó díjat Kuczora Csenge vehette át.

Köszönjük mindenkinek, aki velünk volt, rendkívül büszkék vagyunk rátok a remek munka miatt. Még számos sporteseményt rendeznek az évben, látogassatok el a honlapunkra és tájékozódjatok, hogy mikor, milyen versenyek vannak, és jelentkezzetek rájuk, mert nélkületek nincs jó rendezvény. Az eseményeken pedig készítsetek fotókat, és ha megosztjátok azokat a közösségi média felületeken, akkor használjátok a #sportonkentcsalad hessteget, hogy kikerüljetek a Sport-Önként Egyesület hivatalos oldalára is.

Fotó: MKSZ

Arannyal folytatták