Menü

Hírek

„A legnagyobb motiváció az önkéntesek mosolya”

Évről évre bebizonyosodik, hogy önkénteseink szerteágazó tehetsége és lendülete nem ismer határokat. Immáron hagyománnyá vált, hogy éves képzési hétvégénken az új koordinátoraink is részt vesznek, akik szinte kivétel nélkül hosszú évek óta dolgoznak velünk együtt eseményeken. Walter Vivi és Jáhn Szandi pedig már a vizes világbajnokságon is bizonyította: felnőtt a koordinátori feladathoz.

„Számomra a 2017-es vizes világbajnokság volt az első olyan rendezvény, amelyen önkéntesként részt vehettem. Szerelem volt első látásra. Emlékszem, akkor határoztam el, hogy a következő budapesti vb-n már koordinátorként szeretnék dolgozni. Nem is sejtettem, hogy erre ilyen hamar lesz lehetőségem.” – mesélte Vivi, aki első önkénteskedése után nem ismert többé akadályokat. A Sport-Önkénttel 2018 óta már számos sportágban és eseményen szerzett tapasztalatot.

Szandi a gyorskorcsolyán keresztül ismerkedett meg a sportrendezvények világával, 2020 novemberében pedig az esélytelenek nyugalmával adta be a jelentkezését hosszútávú önkéntesnek a 2022-es kézilabda Európa-bajnokságra. Ekkor találkozott először a Sport-Önkénttel. „Nagyon meglepődtem, amikor kiderült, hogy én is bekerültem az LTV-k közé, mert akkor még kevés tapasztalattal rendelkeztem addig. Az első eseményem a Sport-Önként kötelékein belül a 2021-ben megrendezett vizes Eb volt, ahol a buborékrendszer kihívásait ismerhettem meg, és tudtam, hogy jó helyen vagyok. A januári kézilabda kontinensviadalon pedig előbb Debrecenben, majd Budapesten is bizonyíthattam: képes vagyok nagyobb feladatokat is magamra vállalni és teljesíteni. Ennek ellenére meglepetésként ért, de hatalmas örömmel töltött el, amikor bekerültem a vizes vb koordinátorai közé. Gondolkodás nélkül mondtam igent a feladatra.”

Minden koordinátorunk más-más háttérrel és motivációkkal érkezik a csapatba, de egy dolog közös: mindenki szenvedélyesen szeret önkéntesekkel együtt dolgozni, megteremteni egy sikeres, mindenki számára pozitív élményekkel teli rendezvény alapjait. „A vizes világbajnokság alatt az egyik legnagyobb kihívás az idő rövidsége volt. Gyorsan kellett megtanulni új rendszereket kezelni, és a koordinátori képességeinknek is rohamosan kellett fejlődnie, ahogyan maga a rendezvény is rohamléptekben szerveződött.. Viszont amikor egy-egy önkéntes mosolyogva jött oda hozzánk, hogy milyen jól érezte magát aznap, mindig kárpótolt minket a befektetett munkáért. Ezek a kis dolgok azok, amik igazán sokat lendítenek a nehezebb időszakokon.” – mondta Vivi a Duna Aréna legjobb pillanatait felidézve.

„Látni egy rendezvényt belülről, ahogyan az a rengeteg önkéntes mind ugyanazért a célért dolgozik, és ennek az alapköveit letenni, hatalmas élmény volt. Az a közösség, az a nagy család, ami a Sport-Önkéntet jelenti, minden alkalommal lenyűgöz. Ezért is érzem kivételesen nagy megtiszteltetésnek, hogy ennek a közösségnek a bővítésén, összekovácsolásán dolgozhatok, immár a koordinátori csapat tagjaként.” – mosolygott Szandi.

„A legnagyobb motiváció az önkéntesek mosolya”