Menü

Hírek

„A kézi Eb-re érkeztem, majd beleszerettem az önkénteskedésbe”

Másoknak adni, hozzájárulni a sikerekhez nemes feladat. Sokszor kérdezik tőlünk olyan emberek, akik nem szoktak önkénteskedni, hogy miért is éri meg valakinek ingyen munkát végezni egy-egy eseményen. Nikolicza Amanda és Beregi Péter példája is bizonyítja, hogy sportrendezvényeken segíteni a sikeres lebonyolítást mennyit is ad az ember életéhez.

Amandában és Péterben közös, hogy mindketten a 2022-es férfi kézilabda Európa-bajnokságon kezdték el pályafutásukat a Sport-Önkéntnél. A januári esemény óta pedig számos rendezvényünkön helytálltak már: „Kézilabdázóként nem is kezdhettem volna jobb eseménnyel, mint az Eb. Már régóta ki akartam magam próbálni önkéntesként, de a koronavírus és az ezzel járó nehézségek egészen eddig visszatartottak. Aztán jött a januári kontinensviadal, én pedig úgy éreztem, eljött az én időm.” – mesélte Amanda.

Amanda pályakezdőként rengeteget profitál a szakmai életében is az eseményeken megszerzett tudásból, ám Péter szerint azok is sokat tanulhatnak más önkéntesektől, akik már több munkatapasztalattal rendelkeznek. „Meglepő volt, hogy mennyi új dolgot tanultam, még ilyen rutinnal a hátam mögött is. Rengeteg élményt, barátot és szép emléket szereztem néhány hónap alatt, ráadásul kifejezetten motiváló sok lelkes fiatallal együtt dolgozni.”

Bár az első rendezvény mindig különleges egy önkéntes számára, Amanda egy másik eseményen érezte a legjobban magát. „A Final4 egy teljesen más szintet képvisel a szívemben. Májusban több pozícióban is dolgozhattam, ráadásul a női klubkézilabda legrangosabb eseményéről beszélhetünk. Látni, hogy mi zajlik a színfalak mögött, hogyan áll össze egy mérkőzés háttere, különleges élmény volt.”

A legutóbbi férfi kézilabda válogatott mérkőzésen Amanda a versenylebonyolítás területét erősítette. „A vizes vb-n a vízilabda csapat előtt is vihettem már a magyar zászlót, de ha lehet, ez még különlegesebb élmény volt. Megélni azt a pillanatot, ahogyan az egész csapat feléd fordul, a kezedben lévő lobogó felé, szinte leírhatatlan érzés. Őszintén szólva, mindkét alkalommal meghatódtam.”

Péter a beléptetésnél segédkezett a litvánok elleni találkozó során. „Új szerep volt ez számomra, de ezt is nagyon élveztem. A szurkolók beléptetése, hogy láttuk őket már a meccs előtti feszült várakozással telve, a mi hangulatunkat is fokozta. Bérletesként látogatom a tatabányai férfi csapat mérkőzéseit, de jó volt kicsit átállni a másik oldalra is, felfedezni ennek is a szépségét.”

Ha Te is szeretnél hasonló élményeket szerezni, október 25-én éjfélig még jelentkezhetsz következő kézilabdás eseményünkre, a női válogatott felkészülési tornájára!

„A kézi Eb-re érkeztem, majd beleszerettem az önkénteskedésbe”