Menü

Hírek

„A Fradinak szurkolni nálunk családi hagyomány”

A család a Fradiban, a Sport-Önkéntben és Vlasichéknál is kiemelt fogalom, így nem véletlen, hogy Márti, Csenge és Dani nélkül ritkán múlik el hazai mérkőzés a Groupama Arénában. Vlasich Gáborné Mártival önkénteskedésről, szurkolókról, élményekről beszélgettünk.

„Azóta segítünk a Ferencváros futball mérkőzésein, mióta a Sport-Önként toborozza az önkénteseket. Mindhárman, a lányommal, Csengével és a fiammal, Danival együtt lelkesen veszünk részt bármilyen feladatban, legyen szó magazinosztásról, félidei játékokról vagy egyéb szurkolói aktivitásokról, melyek tematikus napok köré szerveződnek. A legjobb az egészben, hogy nincs két egyforma alkalom, mindig van valami újdonság, kihívás.”

A ferencvárosi szurkolótábor az ország egyik legösszetartóbb társasága, ám sokan csak messziről nézik őket, közéjük nem nagyon merészkednek. Mártiék ennek ellenére az egyik legnagyobb élményként tekintenek arra, ha a B-középben drukkolhatnak kedvenc csapatuknak.

„Nálunk családi hagyomány a Fradinak szurkolni, így a szenvedély közös. Sokan már úgy jönnek meccsre a drukkerek közül, hogy régi ismerősként köszöntenek, szeretnek bennünket, mindig van hozzánk egy-két jó szavuk. Ha van rá lehetőség, hozzájuk szoktunk beülni meccset nézni, és mindig tárt karokkal fogadnak minket.”

Márti a futball mellett a férfi kézilabda és vízilabda csapatok mérkőzéseit is látogatja, aktív tagja a szurkolói csapatnak. Különleges élmény a többi önkéntes és a koordinátorok számára is azt látni, hogy sokszor a játékosok és a szakmai stáb is hatalmas mosollyal üdvözli őt, különleges helyet foglal el a szívükben. Több önkéntesünk is Mártiék hatására kezdett el meccsekre járni szurkolóként, azóta pedig ők is oszlopos tagjai a drukkereknek.

Rengetegszer halljuk azt, hogy családtagokkal sokszor nehézkes együtt dolgozni, az otthoni nézeteltérések a munkára is kihatnak. A Vlasich családban azonban ezt inkább előnyként kezelik.

„Sokkal egyszerűbb úgy együtt dolgozni, hogy a legtöbbször szavak nélkül is értjük egymást. Ez meggyorsítja a folyamatokat, hatékonyabbá teszi a munkavégzést. Büszke vagyok arra, hogy a gyerekeknek sikerült azt a munkaszeretet átadnom, ami bennem is van. Nem húzzák ki magukat a feladat alól, mindig példát mutatnak a többieknek is.”

A Ferencváros férfi futballcsapata az elmúlt években többször szerepelt a nemzetközi porondon, emellett a hazai bajnokság egyik kiemelkedő csapata is. Az ősi riválisok elleni meccsek és a nemzetközi szupersztárok játéka mellett azonban fontos kiemelni, hogy a kisebb csapatok ellen is lehet jó mérkőzéseket látni.

Furcsa, de sokszor egy Paks elleni találkozó több izgalmat tartogat, mint a Derbi (a Ferencváros Újpest elleni találkozói). Természetesen a hangulat azért utóbbin teljesen más.”

Szeretnél te is részese lenni az élménynek? Az Események menüpontban megtalálod a Ferencváros soron következő mérkőzését is.

„A Fradinak szurkolni nálunk családi hagyomány”