Menü

Hírek

A 2019-es év margójára

Amikor öt évvel ezelőtt megszületett a gondolat, hogy a hazai rendezésű világeseményeken nemzetközi színvonalú, képességeihez mérten megbecsült önkéntes csapat szorgoskodjon, rázós út állt a Sport-Önként család előtt. A több éves kitartó munkának azonban meglett az eredménye: 2019 áttörést hozott. Rengeteg sportrendezvényen vettünk részt, ráadásul új partneri együttműködések is születtek. Számos új önkéntes mellett, új honlappal is büszkélkedhetünk.  

A Sport-Önként csapata nem aprózta el a munkát 2019-ben sem, hiszen 46 eseményen, 1600 önkéntes mutathatta meg magát, az év végére pedig megduplázódott a regisztrált tagok száma, immár 3000-en vagyunk. Koordinátori csapatunk négy új taggal bővült.

A sok-sok eseményünk közül meg kell említenünk néhányat, amelyek maradandóbb nyomot hagytak bennünk. Ilyen az Evezős Masters Világbajnokságot, amelynek 150-en futottunk neki, köztük olyan önkéntesekkel, akiknek ez volt az első rendezvényük…, de a közös munkának, jó hangulatnak köszönhetően azóta már visszatérők lettek: „Az önkéntesek napi 6-12 órában energiát, mosolyt nem kímélve segítették több ezer masters evezős versenyzését. Együtt dolgozott és nevetett több generáció, hidat képezve a sokak által áthidalhatatlannak tartott különbségek között. Ha kellett angolul, németül, koreaiul, japánul vagy éppen kínaiul válaszoltak a kérdésekre. Fáradhatatlanul pakolták le a hajókat a kamionokról. Először evezős fiatalok, később anyukák érkeztek, majd jöttek az apák, és máris az egész család az esemény sikeréért dolgozott. Önként.”

Ismét nagy élmény volt az önkéntesek számára a Gyulai István Memorial, melynek idén is Székesfehérvár adott otthont. Világsztárok testközelből, így jellemezhető leginkább. Ennek a rendezvénynek 50 fős csapattal vágtunk neki, és álltuk a kihívásokat. A verseny atmoszférája,  és az ott történtek magukért beszélnek, hiszen a Memorialra érkező önkéntesink nagy százaléka évről évre visszatér.

Nem haladhatunk el a kézilabda mellett sem, hiszen a női EHF Final4-nak idén hatodszor adott otthont a budapesti Papp László Sportaréna. Mi pedig 180 szorgos kézzel képviseltettük magunkat. Teltház magyar szurkolókkal, sztárjátékosok mindenütt, és ismét a megbízható önkéntes csapat, na meg a Győri Audi ETO KC sikere. És ha már Győrnél járunk, részt vettünk a női junior kézilabda Európa-bajnokságon is, ráadásul 120-an. A magyar csapat aranyérme mellett, a 10 napos ottalvós élmény összehozta az embereket, és a munkaidő után társasjátékokkal, közös programokkal hevertük ki a fáradalmakat.

Az események mellett egyesületünk életében nagy előre lépésnek könyvelhetjük el, hogy az első közös munkát követően együttműködés jött létre a Magyar Úszó Szövetség és a Sport-Önként között. Részt vettünk öt hazai rendezésű úszóeseményen, a junior úszó-világbajnokságon, a FINA Úszó Világkupán, a CSS Bajnokok Ligáján, a nyíltvízi világkupa-sorozat balatonfüredi állomásán, és az ISL-sorozat budapesti versenyén. Kezdetben az úszás talán mélyvíznek számított, hiszen eddig több olyan rendezvényen dolgoztunk, ahol csapatok szerepeltek, de a szövetség segítségével, a kialakult partneri viszonynak köszönhetően, no meg a visszatérő önkénteseknek köszönhetően ezt is „megúsztuk”.

Büszkék vagyunk új honlapunkra, amin folyamatosan dolgozunk, és a Make IT Online-nak köszönhetően egy letisztult és szép felület lett, amit bátran használhat mindenki. És nem állunk meg itt, folyamatosan fejlesztjük tovább.

Az évet összefoglalva elmondhatjuk, hogy néhol rázós az út, de úgy gondoljuk, jó irányba haladunk. Köszönettel tartozunk koordinátorainknak az egész éves munkájukért, mert nélkülük nem tartanánk ott, ahol. És nektek, ÖNKÉNTESEKnek, a fáradhatatlan odaadásotokért, szorgalmatokért, mert miattatok lesz sikeres, és egész ez a történet.

 

Kellemes karácsonyi ünnepeket és boldog új évet kívánunk!

 

Találkozunk 2020-ban a vízilabda Eb-n!

 

A honlapon tájékozódjatok a további versenyekről és jelentkezzetek, mert várnak rátok az újabb kalandok. Az eseményeken pedig készítsetek fotókat, és ha megosztjátok azokat a közösségi média felületeken, akkor használjátok a #sportonkentcsalad hashtag-et, hogy kikerüljetek a Sport-Önként Egyesület hivatalos oldalára is.

 

A 2019-es év margójára